Når chefen giver problemer

Tanker

Alt for ofte giver chefen os problemer. De skælder ud, er urimelige i deres krav, vi må ikke sige fra, beskylder os for alt muligt, osv.

Alt for ofte går det ikke kun ud over os, som medarbejder, men det ender med, at fordi vi får det skidt, så kommer det til at gå ud over vores nærmeste, familie, venner, osv.

Men det kan lade sig gøre at ændre situationen, så både du og din familie får det godt.

Her en mail, der så fint beskriver, hvordan kunden kan ændre holdning til sig selv, og dermed takle en chef anderledes, så kunden selv får det godt.

Kunden fik en behandling i konsultationen. Jeg synes, det er utroligt, at så lidt jeg gjorde, havde så stor effekt for kunden. Det er bare så dejligt.

Jeg har fået tilladelse til at sætte disse mails ud på hjemmesiden som kundeberetning.

 

Kunden skriver

Kære Lise!

Jeg fik læst din mail tidligere på ugen, men jeg ville meget gerne sidde stille og roligt og besvare den, og det har jeg først mulighed for nu.

Det går rigtig rigtig godt med mig. Jeg har mange gode tanker, og observerer ofte ret hurtigt, når jeg er ved at falde tilbage i vanerne med at overbevise mig selv om, hvad der er rigtigt og forkert. Jeg har rigtig meget glæde af det med accept og ros. Det tænker jeg ofte over, og bruger det i mange situationer, før jeg går i selvsving i tankerne. Det giver en ro, og jeg har fået mere selvværd og glæde i mit liv af det.

Jeg har det meget bedre på jobbet

– og har kun 1 gang oplevet panikangst – som jeg tog fat i med det samme. Jeg var på vej hjem fra arbejde en fredag, og kom i tanke om, jeg nu havde forstået alt korrekt, eller om min projektleder havde en forventning om, at jeg ville være færdig med en opgave. Jeg stoppede fysisk op – og stillede mig ind til siden på fortovet og valgte at acceptere, at jeg var gået i panik, og hvorfor. Da jeg ikke ønskede at gå og være bange hele weekenden – vendte jeg tilbage på arbejdet og fik afklaret at opgaven ikke skulle være færdig. Så kunne jeg holde weekend med ro og glæde i sindet.

Det er gået op for mig, at hvis jeg udviser en smule styrke – og selvsikkerhed, så bliver jeg heller ikke så ofte sat i en situation, hvor jeg skal sige fra. Min øgede selvsikkerhed har også fået min chef til at opføre sig anderledes over for mig. Han gør mig ikke særlig bange mere. Jeg ved ikke, om det er godt, at jeg synes, at han bare er en ’lille stakkels mand’ – som måske ikke har check på så meget, som han gerne vil give indtryk af. Han er begyndt at undskylde over for mig, når han ikke overholder sine aftaler, og forklare dit og dat. Jeg siger ikke så meget til ham, jeg lytter, og vælger ofte at bruge en lille pause, før jeg besvarer et spørgsmål fra ham. Alting i rolig tempo. Det oplever jeg, påvirker ham, så han bliver noget mindre frembusende og kritisk over for mig.

En anden ting, jeg har konstateret

– og som jeg har det meget godt med er, at jeg kan sagtens lytte til venner og kolleger, når de fortæller om sygdom eller andre triste ting, der har ramt dem uden, jeg går ned på det. Jeg lytter og engagerer mig i samtalen. Men når jeg går derfra, så sidder det ikke så dybt i mig, at det påvirker mit humør ret meget, og jeg kan gå videre i dagens sysler. Jeg accepterer, at livet kan være skidt for en selv eller ens gode venner i en periode – men det bliver bedre på et tidspunkt.

Jeg har desværre stadig problemer med svimmelheden – og er begyndt at få en pludselig snurren i nakke og ryg, flere gange i løbet af dagen. Det er ligesom, der kommer et lille stød op gennem rygsøjlen og snurren. Det går hurtigt over – og jeg har haft det i en periode før – for mindre end et år siden. Det holdt op igen, så det gør det nok også snart.

Kreativiteten er tilbage

og lysten til blandt andet at farve silke og sy har holdt sin indtog igen. Jeg prioriterer det også højere. Der er også flere småopgaver på jobbet, som jeg vælger at kaste mig over, selvom jeg egentlig arbejder mere end fuld tid på et projekt. Det sker, når jeg synes, at jeg har lyst til en lille succes, som måske tager et par timer ekstra arbejde – men som giver mig tilfredsstillelse, når den er fixet.

Siden jeg var hos dig – har jeg visualiseret 5 gange. Det bliver ikke til hver dag – men når jeg synes, at jeg har mulighed for det. Det er rigtig rart, og jeg har stor glæde af det. Jeg har oplevelsen af et skud energi og humør, som min ægtefælle også har bemærket. Dog er jeg 2 gange faldet i søvn og vågnet ved, at jeg snorkede. Men det er så det, som der var brug for, iflg. min krop, og så er den ikke længere. Det er ikke kun lige efter visualiseringen, at jeg har energi, den bliver boostet lidt ekstra lige efter – men hele tiden føler jeg mere overskud og glæde.

Min ægtefælle har flere gange sagt – at det er dejligt at se min energi og humør er blevet så meget bedre – og vi hygger sammen med mange ting. Han fortæller også til vores gode venner – at han synes, at det går rigtig godt, og at han er rigtig glad for, at vi tog til Fyn og at jeg har fået så meget ud af konsultationen. Han kan virkelig mærke, at der skete noget. Du har gjort og gør nogle helt fantastiske ting for mig og mit liv. Det skal du have en stor tak for. TAK!

Øvelsen med at sidde ½ time

har jeg ikke helt fået fat på. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gøre det i praksis. Men jeg prøver i stedet at sætte mig i toget hjem og bare sidde og stirre og lade tankerne komme, som de nu har lyst. Ofte tænker jeg på, hvad jeg kunne tænke mig at lave, når jeg står af toget og resten af dagen. Det gør mig godt – og jeg har flere dage haft meget mere energi, når jeg kommer hjem, end jeg har haft længe.

Jeg vil ikke sige, at arbejdet går som en leg – det kan jeg heller ikke forvente. Men det fylder ikke så meget i mine tanker og bekymrer mig langt mindre end før, og jeg synes egentlig, at jeg er ret god til mit arbejde.

Jeg vil ikke udelukke, at jeg vil få brug for en eller flere konsultationer – men lige her og nu, arbejder jeg rigtig meget med det, som jeg oplevede og lærte hos dig, og det giver resultater. Jeg kan heller ikke afvise, at der kan komme perioder, hvor jeg bliver presset så meget igen, og jeg ’falder tilbage’ i de gamle vaner, så jeg vil søge assistance hos dig. Nu ved jeg, at der er muligheder, hvis jeg selv er åben og vil arbejde med mit sind. Jeg kan ikke ændre på andre, men jeg kan ændre på hvordan, jeg oplever og håndterer andre, der er omkring mig.

Endnu en gang en meget varm tak

fra det inderste af mit hjerte og fra min ægtefælle for det, du gør for dine medmennesker. Accept, lys og ros – det virker altså.

De kærligste og varme hilsner
kunden

 

Og jeg svarede:

Kære kunde!

Mange tak for din mail. Det var rart lige at høre fra dig. TAK skal du have for det. Det er en flot beskrivelse af, hvordan det går dig, tak for det. Du kan bare det der med at skrive.

Hvor er det flot, at du er kommet så langt, så du i din dagligdag har det meget bedre. Tillykke med det.
Flot at du kan få accept, lys og ros til at virke så godt. Flot klaret. Det er virkelig imponerende så godt du gør det. Du har virkelig forstået det. Godt gjort. Flot med mere selvværd og glæde, styrke og selvsikkerhed, når du udstråler det, så kan dine omgivelser mærke det, og så reagerer de på det, i stedet for på panikangst. Så du gør det virkelig flot. Flot du også har set det virke i praksis.

Flot du kan vende en panikangst så hurtigt og effektivt. Det siger jo meget flot, hvor godt du gør det.

Flot din chef har ændret holdning til dig.

Det siger, hvor meget du har ændret din udstråling. Godt gjort.
Det er helt i orden, at du synes, at han er en ”lille stakkels mand”. Det vigtigste er, at du inden i dig, værdsætter dig selv. Flot med pause inden du svarer.

Flot at du nu kan lytte til venners sygdomme og triste ting, uden at det rammer dig. Godt gjort.

Men svimmelheden er der stadig. Jeg vil anbefale, at du snakker med din egen læge om det. Der kunne jo være noget fysisk, som der evt. skal gøres noget ved. Måske.

Flot at din ægtefælle også har det bedre og har bemærket, at du har det bedre. Dejligt.

Ja! Kroppen har brug for søvn.

Når man i en periode har haft problemer, som har belastet en, så er ”batterierne” falde, og de skal lades op igen. Så det er helt naturligt, at du sover mere en periode.

Flot at du mere har fat i at lege. Flot klaret.

Øvelse 2 er for de fleste en svær øvelse, og mange har ikke i første omgang forståelse for, hvad den går ud på. Så det er for mig helt forståeligt. Det handler om, at du lærer at gøre det, der er rigtigt for dig, i stedet for at gøre det, som alle andre siger, du skal gøre. Altså mærke efter inden i dig, hvad der er rigtigt for dig og så gøre det.

Ja! Accept, lys og ros – det virker. Ja! 🙂

Jeg vil høre, om jeg må bruge denne meget fine beskrivelse som kundeberetning? Det vil hjælpe så mange andre.

Jeg skal gerne svare mere på denne mail. Men så bliver det konsultation.

Du skal i det mindste vide, at du er hjerteligt velkommen, når det er rigtigt for dig. Du siger bare til.

Kan du have det rigtigt godt, så godt som det kan lade sig gøre under de omstændigheder, du har.

Husk, du er et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet. Og det er dine dejlige mand også.

Tak for kærligste og varme hilsner og i lige måde

De kærligste knus
Med massere af accept, lys og ros
Fra Lise

Jeg sætter lige lidt link ind, du måske kan have glæde af.

Har du set alle de gratis tilbud jeg har?
https://lisegaarden.dk/priser

Du skal være hjerteligt velkommen til at bruge de gratis tilbud, lige så meget du har lyst til.
Her kan du se de gratis tilbud:
https://lisegaarden.dk/gratis

Desuden har jeg sat et link til Blog – Pusterum, så du kan tilmelde dig den, hvis du ønsker det. Her kan du skrive skriveterapi, og læse med på de andres skriveterapi, så du har følelsen af ikke at stå alene.
https://lisegaarden.dk/blog/

Så er der forum min hjemmeside, som ligger under Blog.
Hvis du ønsker det skal du være hjerteligt velkommen i både Forum – Lukket gruppe og Forum – Hemmelig gruppe. Så skriv det lige til mig.

Der er også Facebook her er min virksomheds profil
https://www.facebook.com/lise.lisegarden

Desuden har jeg udgivet endnu en bog – en e-bog ”Acceptprocessen”, som du måske kan få glæde af. Den koster ca. 90 kr. det afhænger af netboghandlerens pris.
https://lisegaarden.dk/acceptprocessen-kort-mit-liv-og-mine-behandlingsmetoder-e-bog-skrevet-af-lise-seidelin/

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
tlf. 70 22 33 83
E-mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: www.lisegaarden.dk

Jeg fik denne mail 5 måneder efter den ene behandling.

Kære Lise,

Meget pudsigt, så tænkte jeg lige på dig i den forgangne weekend, og glædede mig over, at jeg har været så heldig at møde dig og modtage din hjælp. Min mand og jeg snakkede faktisk om, at det egentlig var utroligt, så meget det havde betydet for mig, og dermed for ham. Lige nu har han det svært på jobbet, men jeg har overskud til at lytte, og ved, at det kan blive bedre. Det ved vi begge to – vi kan jo bare kigge tilbage på maj måned.

Jeg selv har det rigtig rigtig godt.

Jeg falder sjældnere og sjældnere tilbage til de gamle vaner – og når det sker, når jeg næste slet ikke at observere det, jeg handler bare anderledes. Nogle få gange får jeg valgt forkert – men er helt klar over, at man er jo kun et menneske, og skidtpyt – jeg skal tænke ’lys-accept-ros’ – og så er det ’bare’ det.

Jeg er stadig overrasket over, at der skulle så lidt til. Ja – lidt skal jeg måske ikke sige, bare det rigtige, der skulle til. Jeg kan stadig ikke forklare hvad, der skete inden i mig, men det er jo heller ikke så vigtigt – det vigtige er, at jeg forstod og lærte at handle. Øvelserne er jeg rigtig dårlig til – men hver morgen i toget, sætter jeg mig i stillekupeen med lukkede øjne og lytter til mine tanker og sidder i ro med mig selv. Det er en skøn start på dagen, og tit tænker jeg på de dejlige kreative ting, som jeg tager mig tid til at lave. Det er måske også en måde at gøre øvelserne på. Det er så vigtigt for mig, at udfolde mine idéer, og jeg prioriterer det højt. Jeg tager mig tid til det!

På jobbet føler jeg langt mere selvsikkerhed,

og faktisk behøver jeg ikke sige fra så tit, for jeg har egentlig lyst til at prøve de opgaver, som jeg bliver stillet, og de er heller ikke urimelige i deres krav.  Den ændrede holdning, som jeg oplevede fra min chef, da jeg kom ’tilbage’ efter besøget hos dig, holder stadigvæk. Han søger min accept, og lige så snart, han mærker, at jeg tøver, så forsøger han at forsikre mig, at det er helt som det skal være.

Der er kommet endnu en ny kollega – nr. 2 siden jeg startede, og endnu en pige/kvinde (på 33). Jeg ser nøjagtig det samme mønster med, at han forsøger at gøre hende usikker – men hun virker nu også god til at markere sig, så det bliver nok ikke et problem. Vi er i hvert tilfælde 2 andre piger, der holder øje med det, og støtter hende, skulle der blive brug for det. Så det er næsten ’girl’-power……

Omkring kollegers sygdomsbeskrivelser,

så føler jeg, at det er blevet meget bedre. Jeg tager det ikke så tungt, selv når det sker i familien, kan jeg holde en hvis distance. Jeg accepterer mere, at sådan er livet.

Jeg har kun haft få snurrende fornemmelser siden, og på det sidste har der ikke været nogen. Og meget få svimmelhedsanfald. Der er uger imellem.

’Husk mig lige’ – er blevet meget mere naturligt for mig. Jeg føler ikke skyld/skam, hvis jeg af og til sætter mig selv forrest i mine prioriteringer.
Jeg ved, hvad jeg værdsætter, og ved, hvad der er vigtigt for mig. Ikke egoistisk, men også hvor vigtigt det er for mig at glæde andre.

Endnu en gang en stor, varm, hjertelig og inderlig tak for det, du gav mig. Jeg ved, at jeg har fået nogle gode værktøjer til at klare bump og modstand på min vej, og håber at jeg forstår at bruge dem godt.

Må du også have det rigtig godt, og selvom vinteren nærmer sig, er der jo lys, accept og ros i os – så det er snart forår igen.

De kærligste og varme hilsner
Kundens navn

 

Og jeg svarede:

Kære dejlige, dygtige og søde kundens navn!

Mange tak for din mail. Det var rart lige at høre fra dig. TAK skal du have for det. Det er en flot beskrivelse af, hvordan det går dig, tak for det. Du kan bare det der med at skrive.

Hvor er det flot, at du er kommet så langt, så du i din dagligdag har det meget bedre. Tillykke med det. Du gør det virkelig flot.

Ja! Det er overraskende så lidt der skal til, når det er det rigtige.

Øvelserne skal jo gerne udmønte sig i, at de bliver dagligdags ting, der helt ubevidst sker. Så når det er rigtigt for dig at lave øvelserne i toget, så du får det godt, så er det jo helt fint.

Flot du prioriterer dig først, dine ideer, osv. flot gjort.

Flot med jobbet. Her kan du virkelig se, hvad din ændrede holdning gør for dine omgivelsers reaktion på dig. Flot at chefens ændrede holdning stadig holder, det er fordi, din ændrede holdning holder inden i dig.
Du kan jo se det i hans opførsel overfor den ny kollega, så det er ikke chefen, der har ændret sig, det er dig, og den ændring reagerer chefen anderledes på.
Flot med ”girl”-power. 🙂 Det er også det, jeg kalder knibtangsøvelsen. Flot klaret.

Flot med din ændrede oplevelse af andres sygdomsbeskrivelser. Ja! Sådan er livet.

Flot at din svimmelhed er på retur. Det siger jo meget.

Flot at ”Husk mig lige” er blevet en mere naturlig ting i dig. Du er den, der er vigtigste for dig. 🙂 Jeg kalder det positiv egoisme i modsætning til negativ egoisme, der er meget destruktiv, så er positiv egoisme meget opbyggende.

TAK for alle roserne. Det er dejligt. TAK skal du have for det. Det er det, der gør, at jeg har lyst til mit arbejde. Men husk, det er dig inden i dig, der har gjort alle tingene. Jeg har kun vejledt dig. Så du kan rose dig selv for det.

Tak og i lige måde også du må have det rigtigt godt. Ja! Der er altid lys inden i os, vi vælger selv, om vi vil se det.

Du skriver, din mand har problemer på arbejde. Måske ville det hjælpe ham at komme en gang. Valget er din mands. Han skal i det mindste vide, at han er hjerteligt velkommen.

Skulle du mod forventning igen have brug for mig, så skal du i det mindste vide, at du er hjerteligt velkommen, når det er rigtigt for dig. Du siger bare til.

Kan du have det rigtigt godt, så godt som det kan lade sig gøre under de omstændigheder, du har.

Husk, du er et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet. Og det er din mand også.

Må jeg sætte din mail – din fine beskrivelse ud som kundeberetning på min hjemmeside? Det vil kunne hjælpe så mange andre, så de kan se, at det kan lade sig gøre.

De kærligste knus
Med massere af accept, lys og ros
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
tlf. 70 22 33 83
E-mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: www.lisegaarden.dk

 

Tilbage til Kundeberetninger