Styrket indsats for mennesker med psykiske lidelser

Jeg kunne næsten sige selvfølgelig går det den forkerte vej med sundheden. Det er i hvert tilfælde helt forståeligt for mig. Der er mentalt sundhed, skriver de i rapporten, men alligevel er der mistrivsel, og at der skal sættes ind tidligere.
Hvis man gør det, på den samme måde som man plejer i det offentlige system, så vil det indebære at en langt større del af befolkningen bliver sygeliggjorte, og dermed at de kommer til at mistrives endnu mere. Sygeliggørelsen er alt alt for udbredt i dag. Som jeg tidligere har skrevet, så går det galt når man gør det normale sygt. Især i de områder, som jeg primært arbejder med, der er det meget udbredt, at man gør det normale sygt. Og når man først er sygeliggjort især psykisk, så er det næsten umuligt at komme ud af igen, for det står i papirerne. Så selv om man reelt er sund og rask og har nogle helt normale og forståelige reaktioner på det man er udsat for, så bliver man sygeliggjort.

Men man jeg kan jo også håbe på, at denne rapport virkelig vil mindske sygeliggørelsen. Det vil være virkelig rart. Så vil færre få det dårligere. Det vil godt nok være rart. 🙂 <3

Se mere her: Når det normale gøres sygt – sygeliggørelse – stigmatisering

 

Ny undersøgelse Det går den forkerte vej med sundheden

Danskernes sundhed og trivsel er blevet dårligere, viser en ny national undersøgelse blandt mere end 180.000 danskere.

Se mere her på sst.dk

Eller se mere her på  sum.dk

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar