Udsat for en med psykopatiske træk

Udsat for en med psykopatiske træk

Sjælen der vokser

Du har ret Lise, dengang jeg ringede til dig, var alle andre bare skiderikker. Alle havde skylden for mine ulykker, bare ikke mig selv. Min nu x-kæreste, nej, han skulle pokkers ikke fjolle rundt med mig, nu skulle jeg lære at takle ham.

Kunden skriver:

Kære Lise,

Jeg kontaktede dig, fordi jeg havde store problemer med min kæreste. Det har jeg også haft med tidligere ægtemænd og kærester. Du har tidligere hjulpet mig, så jeg ville gerne have din hjælp igen.

Mange tak for dine hilsner. Også for dig vil 2010 bringe lykke. Jeg håber, du vil fortsætte med den tro, du har på mennesker, der hvor alle ville vende en ryggen.

Forklaring, Lise, ikke undskyldning.

At føle sig afhængig af andres vilkår, lige som mor, er ikke noget jeg kan lide. Jeg har lavet en fejl, jeg regnet med hjælp, der hvor jeg vidste jeg skulle vente, indtil det blev indløst.

Så meget jeg har fået ud af din terapi, så glad jeg var for det, vil jeg nu gå et stykke vej alene. Det føles ret behageligt at have kontrol og styr over min egen tilværelse.

Det jeg har hadet hele mit liv, er at blive proppet i en skabelon, som jeg ikke passer til. Det føles som et stykke børnelegetøj, hvor man krampagtig forsøger at proppe en firkantet klods igennem en trekantåbning.

Fremgang? Jeg vil ikke kalde det fremgang, det er lidt upassende for mit vedkommende. For mig er det ”I got a touch of life, a taste for a future”.

Du har ret Lise, dengang jeg ringede til dig, var alle andre bare skiderikker. Alle havde skylden for mine ulykker, bare ikke mig selv. Min nu x-kæreste, nej, han skulle pokkers ikke fjolle rundt med mig, nu skulle jeg lære at takle ham.

Det du har lært mig, er at leve.

Måske kunne det være lidt mere koncentreret. Tålmodighed er ikke altid min dyd, men måden jeg er på.

Der var mange ting, jeg ikke forstod, Lise. Besættelse, give slip…. Sætte fri. Det var rent ud kinesisk for mig.

Give slip, det må være ikke at ringe. Sætte fri, det må være at gå 3 gader om for ikke at mødes. Besættelse, det var noget jeg totalt ikke forstod.

Accept, jo men jeg accepterer jo, når jeg siger, det er i orden. Måske var det nødvendig at træne sig med indbildning og visualisering.

Sandheden og forståelse findes kun, når man har givet slip, når man ikke længere er besat, når man har sat… sig selv fri!

Nøgleord, Lise… er selvværd.

Det har været borte, ubestående. Jeg har ikke kun lært at elske andre, jeg har lært at være positiv, jeg har lært at elske mig selv.

Beslutninger er ikke vanskelige længere. Der er ikke en slagsmark mere, der er våbenstilstand. Jeg smiler ment, jeg griner ment, jeg græder ment.

Det var mærkeligt i starten. Lige som man som barn lærer at stå eller gå. I dag, er jeg ikke overrasket længere, når jeg bliver inviteret. I dag er jeg ikke overrasket mere, at jeg kan lide at være sammen med andre, og de faktisk også nyder min tilstedeværelse.

Den bedste målestok er min x-kæreste.

Det er trods alt takket være ham, jeg fandt mig selv, med din hjælp. Det er også med ham, jeg kan mærke forskel. Jeg oplever en mand som slapper mere af, når jeg er der. Jeg kender en mand, som har 1000 spørgsmål.

Det er første gang, jeg ikke undrede mig over noget som helst, når jeg gik ud af hans dør. Han var glad. Før ville jeg have tænkt… ok, han skal nok se en anden en, så han kan smile. Det er første gang, jeg føler, at han muligvis også kunne være glad for at se mig!

Det vil jeg være, hvis jeg møder et menneske med godt humør, glæde, smil på og giver mig ubetinget venskab.

Han spurgte lidt ind omkring jalousi. Indirekte. Han har problemer med hans mange kvinder og også hans nye kvinde. Jeg ved, at han selv er årsag til dem, det ved han bare ikke. Men jeg fortalte ham min ærlige meninger om jalousi, og hvordan det påvirker omgivelsen, hvordan man laver det til et helvede for sig selv, hvor meget det tyder på mangel af selvværd.

Faktisk talte jeg om mig selv. Jeg kunne se, hvordan jeg var, men jeg kunne også se konsekvenser og årsager.

Forskellen var, at jeg ikke er jaloux længere.

Jeg spørger ikke mere, hvor han befinder sig? Det er lige meget. Han er fri, og når han ønsker at være sammen med andre, så er det også okay. Det gør jeg så også. Jeg har også behov at være sammen med min familie, jeg har også behov for at være der, hvor jeg ikke skal stå til ansvar hele tiden.

Men det var mig en glæde at se, at han har taget sin søns skrig i mørket til sig, jeg roste ham for det. Det er det hele værd, at han måske en dag elsker sine børn. Så vil der heller ikke være så meget spørgsmål, hvilken kvinde han vil være sammen med. Den dag vil han vide, at de kvinder som ikke elsker eller tager imod hans børn, automatisk kan vertikal klassement i. Det er min beskrivelse for en skraldespand.

Jeg håber, at han vil lære elske sig selv en dag… hvor vidunderlig vil han ikke have det!

Mine bedste hilsner for det nye år

En glad og tilfreds kunde

 

Navnet på kunden er læge Lise Seidelin bekendt.

 

Tilbage til Kundeberetninger