Nogle gange giver det glæde at bryde et forhold, der er skadeligt for begge.

 

Nogle gange giver det glæde at bryde et forhold, der er skadeligt for begge.

Lys

Ægtefællen skælder kunden ud, bebrejder barnebarns rod, men ægtefællen roder selv meget, som der ikke må kommenteres på. Alle kundens 3 børn er der noget galt med.

De snakker nærmest ikke sammen. Spiser sammen, men ellers meget lidt sammen. Kunden har været 10 år sammen med ægtefællen.

Kunden blev mere og mere syg gennem de 10 år. Ægtefællen har nydt, at kunne sige: ”Nu skal jeg hjælpe dig”.

2 år før konsultationen beslutter kunden at gøre noget for sig selv. Tænde et lys for sig selv. Så kunden er allerede kommet langt i sin indre udvikling inden konsultationen.

Kunden kommer fra en familie med alkohol, psykisk vold, fysisk vold, osv.

Kunden arbejder hos sin ægtefælle. Men kan kun arbejde 4 timer om ugen. Så kunden er i en meget fastlåst situation.

Kunden har angst, depression og uro. Alle i kundens familie er syge, undtagen en søn. Men kunden takler det rimelig og generelt godt. Men ikke med ægtefællen. Der stalker kunden. Ægtefællen sikrede sig, at få alle kundens mail. Ægtefællen har også dysfunktionel familie, hvor forældrene slog børnene.

Kunden er pisse angst for at sige, at nu vil kunden ud af det.

 

Kunden fik ½ times telefonkonsultation.

Jeg fik denne dejlige mail 1 år og 3 måneder senere.

 

Kunden skrev:

 

Kære Lise – hvor er det dejligt, at du skriver til mig.

 

Da jeg stadig arbejder med min hukommelse – har jeg valgt at kopiere dine spørgsmål og svare på dem her.

 

Jeg vil gerne høre, om du vil svare mig på følgende spørgsmål?
Hvordan er det gået siden sidst, jeg skrev til dig? Det er gået forrygende – det har været mit hårdeste og mest bringende år til dato. Og jeg ville gøre det om igen.

Jeg valgte at blive skilt – det var en sej proces – han var ikke helt enig. Jeg informerede ham kort – at der ikke var nogen god måde at sige tingene på – at jeg flyttede.

Havde pakket hundene og lidt tøj – og gik. Boede ved en veninde – og to dage efter flyttede jeg ind i mit lejede hus ude på landet i en lille landsby med mine senge, hundene og lidt møbler jeg havde fået foræret – og en overbevisning om, at det nok skulle gå.

Derefter fulgte nogle måneder med hårde forhandlinger – men jeg havde jo ikke nogle penge – så der var ikke noget, han kunne forlange. Efter nogle ubehagelige samtaler om hvor dårligt et menneske jeg var mm – informerede jeg ham om, at fremover var vores kontakt kun via skrift – og hvis vi skulle mødes måtte det være med en tredje person til stede.

Jeg brugte min energi på at få talt med mine børn, som var vrede over, jeg ikke havde fortalt dem, jeg flyttede – og efterhånden er vores samvær rigtig godt, synes jeg. Det er blevet tættere og mere struktureret.

Jeg brugte naturen rigtig meget til at komme ovenpå igen og fandt ud af, at når jeg har det godt – har jeg ikke brug for alle de ting.

En gammel kæreste kontaktede mig for at høre, om jeg havde brug for hjælp oven på flytningen – og det havde jeg. Og ja – vi er lige flyttet sammen i et stort stuehus til en gård. Det har været hårdt, alt for tidligt og godt – og når kærligheden banker på må man nogle gange åbne døren for den.

I starten sås vi i weekenderne – jeg kunne ikke rumme mere – og nu nyder jeg mine frie dage, før han kommer hjem. At kunne gå direkte ud i naturen med mine hunde, det dansehold jeg er kommet på, mit patchwork hold – og at hente mine børnebørn hver 14. dag og vide de er velkomne til overnatning. Min datter med ADHD, Asperger og angst har haft reageret meget stærkt – og jeg har så valgt at dukke hovedet, når stormen har raset mest voldsomt – og så tale med hende bagefter. Og vil gerne have lavet nogle ’regler’ for, hvordan vi sammen bedst beskytter hendes børn, når hun har det dårligt.

 

Har du fået de redskaber, du havde brug for? hmm…jeg kunne godt tænke mig et redskab til at holde fast i, at jeg har ret til alt det gode, jeg oplever – og ikke være så angst for, det er en illusion.

 

Jeg vil høre, hvordan du har det? Generelt har jeg det rigtig godt – jeg får som ovenfor beskrevet dog dage, hvor jeg er angst for, det hele er en illusion, og det hele pludselig holder op.

 

Får du lavet øvelserne? Ikke hver dag.

Hvis du gør, hvordan virker de så på dig? Så bliver jeg roligere inden i.

 

Er der noget, du er i tvivl om? Hvorfor du er så sød og kontakter mig igen ;.)

 

Er der noget, jeg kan gøre for dig? Se oppe ved redskaber.

 

Det er så vigtigt med mennesker, som du, der evner at vise, hvordan man kan rejse sig og stå stærkt – netop bare fordi man er født og har ret til at blive elsket.

 

Kærlig hilsen kundens navn

 

Tilbage til Kundeberetninger