Eksamensskræk

Eksamensskræk — Kundeberetning

Afgrænsning – Sløring

Når man skal til eksamen kan man være skrækslagen. Så skrækslagen, så kan tingene nogle gange blive svære. Så svære så det slet ikke kan lykkes at få eksamen. Også selv om man sådan set er dygtig nok og kan sine ting. Nervøsiteten kan være så slem, så det mislykkes. Du får eksamensskræk.

Her er en kundeberetning om hvordan man kan afhjælpe eksamensskræk.

Kunden skriver:

Jeg har indenfor det sidste år deltaget i 2 kurser, der er en del af en videregående uddannelse i specialpædagogik. Kursernes varighed har begge været af 6 uger, hvor jeg har haft fri fra mit arbejde.

Der har som afslutning på begge forløb været en eksamen med karakter efter 13 skalaen. Første eksamen var i gruppe, denne gang var det ikke mundtlig eksamen, men en skriftlig opgave, der skulle afleveres. Gruppeeksamen er afskaffet, så jeg skrev alene.

Jeg var meget nervøs første gang jeg var oppe og det fyldte meget i mit hoved. Men jeg klarede mig igennem ved konsultation og mailkorrespondance med Lise Seidelin, jeg skrev om alle mine frustrationer og manglende tro på at jeg kunne klare det.

Acceptprocessen

Ved hjælp af acceptprocessen lykkedes det mig at gå til eksamen uden at gå helt i sort. Den første gang havde jeg samtidig også gruppen at snakke med om min nervøsitet og fandt af den vej ud af at jeg stod ikke alene, så det var en lærerig proces for mig.

Jeg har så indenfor den sidste måned afleveret en skriftlig opgave, hvor jeg var alene om produktet, det var ufattelig hårdt for mig. Jeg havde voldsom hjertebanken, maveproblemer, rygproblemer med spændinger. Ind imellem havde jeg så voldsom angst, så jeg fik opkastningsfornemmelser af bare skræk over den opgave, som skulle skrives på 14 dage.

Jeg begyndte at skrive sammen med Lise Seidelin om mine eksamensproblemer og fik igen konsultation, for at nå igennem processen.

Under forløbet havde jeg svært ved at give mig selv lov til at græde, fordi jeg troede at det ville forværre processen for mig. Men et par gange, hvor jeg skrev til Lise Seidelin, gav jeg mig selv lov til at græde og oplevede på samme tid en forløsning, der medførte at jeg kunne komme videre i min skriveproces med opgaven. Men hver gang jeg tog fat på et nyt område i opgaven blev jeg bange for at jeg ikke kunne klare det eller jeg manglede tro på mig selv.

Ofte havde jeg tankerne rettet mod en karakter og troede selv på at jeg ville dumpe. På den måde opstod der en skriveblokering igen, så det var frygtelig hårdt for mig.

Under hele forløbet fik jeg konsultation fra Lise Seidelin og fik anvist visualiseringsøvelser som jeg kunne bruge under forløbet. Ved hjælp af acceptprocessen, skriveterapi, visualisering og Lise Seidelins anerkendende måde at gennemføre konsultationer på, så nåede jeg igennem processen og fik afleveret en opgave.

Venlig Hilsen

En tilfreds kunde.

 

Tilbage til Kundeberetninger