Når ens mor gør livet svært

Jeg har fået lov til at sætte denne dejlige kundeberetning ind.

Det drejer sig om en kunde, som har store problemer med sin mor. Kunden er bange for sin mor og har nu afskåret forbindelsen, men kun til mor. Far og søskende har kunden forbindelse til. De tidligere gange, når kunden har afskåret forbindelsen, så har faren fået kunden til at have kontakt igen til mor.

Der var også problemer med kundens ægtefælle (psykisk vold – kunden ville gå fra sin ægtefælle), børn og søskende, samt en fysisk voldelig x-ægtefælle. Kunden kunne slet ingenting derhjemme, men det går godt på arbejde. Den ældste datter var der store problemer med, hun fik angstanfald. Hun ville ikke mere bo sammen med eller have hjælp af den nye ægtefælle gennem 10 år, p.gr.a. ægtefællens behandling af kunden og døtrene. Ægtefællen havde en meget dominerende opdagelse af døtrene. Både kunden og døtrene var bange for den nye ægtefælle. Den yngste datter vil ikke have kontakt til den nye ægtefælle.

Kunden har gennem sit liv prøvet mange behandlingsformer, det virker, men det er hårdt, men det har reelt ikke hjulpet, så kunden selv kunne klare sine problemer selv.
Det gav kunden uro, at skulle ned i problemerne f.eks. i visualisering.
Kun en af terapeuterne har snakket om volden. (Dette ser jeg ofte, det er tabu, at snakke om volden, så det gør terapeuterne alt for ofte heller ikke – men det gør jeg gerne)

Kunden fik 2 telefonkonsultationer.

Jeg fik denne skrivelse 25 dage efter sidste telefonkonsultation. Det er et svar på min opfølgning.

 

Kunden skrev:

 

Kære Lise.

Tak for din søde mail.
Det går rigtig godt.
Jeg laver øvelserne, og bruger acceptprocessen.
Min familie og mine venner kan se på mig at jeg stråler igen.
Jeg har fundet mere ro i min krop, og mine søskende støtter mig fuldt ud. De forsøger ikke at få mig tilbage til min mor. Det har jeg udtrykt uklart, hvis du har fået det indtryk. Tvært imod har de selv fået en hel del at tænke over, og ønsker at investere i vores samvær uden vores forældre.
Jeg har talt med min far, og han tog det rigtig pænt,men er chokeret over at mine oplevelser med min mor er så negative. Jeg fik sagt til ham at jeg elsker ham, og at han aldrig har fået lov til at være den far han egentlig gerne vil være, fordi jeg kun har været alene ganske lidt med ham. Det var dejligt at tale med ham, og sige at jeg elsker ham. Det har jeg aldrig sagt før, for vi siger ikke at vi elsker hinanden. Men det vil jeg gøre fremover.
Jeg har fået en god kontakt til min ældste datter, og jeg mærker en stærkere kærlighed til min mand og en kærlighed og balance i kontakten som jeg har savnet længe. Vi har næsten ikke haft nogle skænderier, og jeg har været god til at mærke mig selv, og tage ansvar for mine følelser.
Jeg har haft mange gode dage, og kun nogle få dage, hvor mit humør var sort og trist.
Jeg får ofte mange tanker når jeg kører bil, og der bruger jeg også acceptprocessen.
Jeg vil fortsætte det gode arbejde.
Jeg er i en god process nu, og tænker at jeg har nogle gode redskaber til at arbejde videre.
Jeg kontakter dig, hvis jeg går i stå eller sidder fast i gamle mønstre.
Tusind tak for hjælpen indtil nu.
Kærlig hilsen Kundens navn
Tilbage til Kundeberetninger