Fobi angst for højder

FOBI ANGST FOR HØJDER

blomst i orange

Jeg har f.x. ikke kunnet køre bil over Storebæltsbroen. Når jeg skulle til Fyn eller Jylland.

Da jeg skulle til anden behandling hos Lise, kørte jeg selv.

Jeg var noget skeptisk, om jeg kunne køre over broen, men det gik fint uden problemer, på hjemturen slap jeg endda rattet ude på højbroen og nød udsigten.

 

Kunden skriver

Jeg er en kvinde på 49 år, der har haft fobi angst for højder.

Jeg har f.x. ikke kunnet køre bil over Storebæltsbroen. Når jeg skulle til Fyn eller Jylland, hvilket jeg ofte har haft brug for. Både som privat person og i forbindelse med mit arbejde, har jeg måtte finde en som kunne køre med på turen, og køre bilen hen over Storebæltsbroen eller tage toget. Men der er steder i Danmark, der er omstændelige at nå med toget.

Chaufføren af bilen har skullet køre max. 90 km., have begge hænder på rattet, overhandling var forbudt og pågældende måtte absolut ikke nyde udsigten, men skulle have blikket rettet på vejbanen.

Min angst viste sig på følgende måde:

Jeg fik en angst følelse helt nede fra tæerne af, rullede ligesom op gennem kroppen, begyndte at svede ud gennem hænderne, og hvis jeg sad ved rattet (som jeg har gjort få gange, indtil jeg helt opgav at køre over), havde jeg ingen fornemmelse af, om jeg kørte forlæns eller baglæns.

Som passager havde jeg samme fornemmelse, men overvandt dog skrækken.

På en tur var der stærk siddevind, min veninde der kørte bilen, var ingen særlig god bilist. På den tur steg jeg af i Nyborg og tog toget til Korsør, hvorefter hun samlede mig op igen på stationen.

I forbindelse med min første behandling hos Lise, arbejdede vi bl.a. med min fobi for højder. Det viste sig at skrækken for højder var oplevelser fra min barndom.

Da jeg var til første behandling hos Lise på Fyn, kørte en veninde bilen over Storebæltsbroen.

Da jeg skulle til anden behandling hos Lise, kørte jeg selv.

Jeg var noget skeptisk, om jeg kunne køre over broen, men det gik fint uden problemer. På hjemturen slap jeg endda rattet ude på højbroen og nød udsigten.

Jeg har haft det lige sådan med at skulle ud at flyve. Jeg kunne få angstens sved bare ved tanken.

Jeg føler ikke længere, at det er noget problem at skulle ud at flyve. Så til oktober skal jeg arbejdsmæssigt til udlandet, og jeg har ingen problemer med at tænke på, at jeg skal ud at flyve.

En kunde, der gerne vil være anonym

 

Navnet er kendt er Lise Seidelin

 

Tilbage til Kundeberetninger