En AHA oplevelse – Ubevidste vaner fastholder en i destruktive forhold

En AHA oplevelse

Livskraften åbner

Jeg har fået lov til at sætte denne “En AHA oplevelse” – kundeberetning ud på hjemmesiden, som handler om, hvordan gamle ubevidste vaner kan fastholde os i forhold, som er destruktive for os. Kunden ville så gerne være kæreste, for der var så mange gode ting i forholdet. Men der var også meget skidt, og kunden følte sig frustreret, irriteret, angst, ikke set, ikke elsket, små syg, ked af det, ikke forstået, osv.

Kunden fik en AHA oplevelse, da jeg spurgte: ”Hvorfor vi du have en kæreste med så mange problemer?”

Kunden fik en telefonkonsultation af 1 time og godt 2 uger efter fik jeg denne dejlige mail som svar på min opfølgningsmail.

 

Denne dejlige mail modtog jeg fra kunden

Hej Lise!

Jeg vil starte med at fortælle dig at jeg, med denne mail, føler mig både hørt og set. Jeg har derfor den største lyst til at besvare fordi at jeg føler at du gav mig materiale til at samle en vigtig brik i mit puslespil. Tak for det.

Jeg har haft/har meget glæde af vores samtale. Jeg tog accept-øvelsen til mig. Jeg gjorde det flere gange om dagen på ferie-vandreturen, og huskede at rose mig bagefter (denne del var lidt sværere, det går bedre nu.)

Øvelserne er jeg ikke kommet så langt med, jeg ønsker at begynde på dem efter at jeg er kommet hjem.

Accept øvelsen har gjort at jeg føler mig mere rigtig og at jeg er god nok som jeg er, og alt indeni mig er ok. Hvis jeg har været irriteret på nogen, har jeg accepteret, jeg roser mig selv, og kan se andres adfærd har ikke så meget med mig at gøre. Dette har så gjort at min irritation varer ikke ret længe.

Jeg er stadig frustreret og bitter over mine 2 års samliv med kæresten, har brugt min ”gamle vane” med at være ovre i kæresten, idet at jeg nu godt kan se at kæresten er en person som hverken ser sig selv, og har et meget rodet følelsesliv og et kæmpestort ego. Det gør ondt i mig, at jeg følte at jeg ikke var mere værd og at jeg ikke har fortjent at få mine behov opfyldt.

Det bedste

Det bedste spørgsmål du stillede mig i telefonen var; hvorfor vil du have en kæreste med så mange problemer? Dette har været udgangspunkt for hvor jeg er i dag. Jeg kan nu se klart og tydeligt vores 2 destruktive mønstre. Jeg har bestemt at aldrig mere vil jeg have en kæreste, som ikke ser eller hører mig.

Jeg har inviteret kæresten på middag i aften for at fortælle kæresten: at jeg har brug for en kæreste der hører mig, ser mig og er interesseret i min gøren og laden. Jeg har i forholdet bestemt hvornår vi skulle ses; hvad vi skulle lave og de fleste aktiviteter. Det har jeg ikke lyst til mere.

Jeg har prøvet at lave om på dette tidligere, dette er ikke lykkedes idet kæresten har sagt at kæresten ikke kan finde ud af at lave aftaler, så må jeg se om kæresten har lyst til at se mig. Jeg er begyndt at leve mit eget liv og lade kæresten være.

Far lå bag de ubevidste vaner

Min far har jeg ikke tænkt så meget på.

Jeg tror at de fleste vil mig det godt.

Det går fint med at sige at jeg elsker mig, som jeg er. Hver morgen kigger jeg ind i mine 2 smukke øjne og synes at jeg er dejlig.

Jeg har ikke haft de store maveproblemer. Lidt på ferie-vandreturen, det hjalp med acceptprocessen. Dette handlede vist lidt om angsten for det ukendte. Jeg har haft en fantastisk tur. Jeg har gået 115 km på 6 dage. Jeg har delt værelse med en ny ven/veninde som har lyttet til mig. Vennen fortæller at vedkommende har lært meget af at lytte til mig. Så hjælp til selvhjælp. På turene har jeg nydt naturen, fuglesang, været i nuet, samtidig har jeg også haft stunder hvor jeg har bearbejdet mit håbløse parforhold.

Det går godt

Det går godt med min uddannelse

Vi taler om indre værdier og skyggesider. Jeg var i skole i går, havde lidt problemer med at tage nyt ind, idet at min hjerne har nok at gøre med min situation. Min lærer kender min situation, og fortalte mig at det er ok lige nu at jeg har det som jeg har det, og det er ok bare at være lige nu.

Mine 4 dejlige børn trives heldigvis. Min ældste søn glæder sig til sit bryllup 26 maj, min mellemste søn har lige fået en PHD og kan ikke komme højere i uddannelsessystemet, min datter er nyuddannet og er rejst til Norge hvor hun er blevet ansat, min yngste søn er ved at afslutte HF, her til sommer.

Jeg vil helt sikkert besøge dig i klinikken senere.

Jeg vil ikke mere i et forhold til en energislugende mand.

Endnu en gang tak for hjælpen, Du er et dejligt menneske som har noget at gi til andre.

Kærlig hilsen

Kundens navn

 

Kunden ønsker at være anonym, men navnet er kendt af mig Lise Seidelin

 

Tilbage til Kundeberetninger