Vi er syge – 80 % af os er syge og 60 % er kronisk syge

Altså kun 20 % er raske. De raske må være utroligt stærke og velfungerende, for at kunne modstå den meget store sygeliggørelse, der findes i vores samfund, kultur, norm og især Janteloven, men også mobning, overgreb, vold, psykopater, osv. osv. De raske lader sig ikke påvirke af omgivelsernes destruktive adfærd overfor dem.

Alle kan lære det, hvis vi vil. Og ja! Det er utroligt svært at bryde vanerne. Og især når vores sundhedSsystem er sådan indrette, at det første der sker, er en sygeliggørelse af os, når vi søger hjælp. Altså for overhovedet at kunne få hjælp fra det offentlige system, så skal der sættes en diagnose på os – en betegnelse for at vi er syge. Så bliver vi sygeliggjort.

Så hvordan bliver vi en af de 20 %, der er raske?

Vi kan starte med, at tro på, at vi ser sunde og raske. Det i sig selv gør, at den psykisk faktor hjælper os til at blive raske. Men vi kan også tro på, at vi er stærke og velfungerende. At vi er værdifulde, selvbestemmende, dejlige, vidunderlige, gode nok, osv. osv. Når vi gør det, så begynder vi helt automatisk at få den psykiske faktor til at hjælpe os med at blive raske.

Men vi har alle de tanker om, hvor dumme, forkerte, syge, umulige, skyldige, osv. osv. vi er. Tanker, der gør, at det er utroligt svært at tro på, at vi er sunde og raske, stærke og velfungerende. Vi får tilbagefald til den gamle tro, og har svært ved at tro, at det kan være rigtigt, at vi er sunde og raske. Så vi modarbejder os selv. Vi skal bare huske det, så vi forstår, at det er os selv inden i os selv, der skal bryde den vane. Så kommer det.

Jeg bruger acceptprocessen, så går det nemmere at få vendt vanen til at være opbyggende i stedet for nedbrydende og sygeliggørelse.

Se mere her:

2.000.000 danskere kunne blive raske

Sygeliggørelse kan vendes til velfungerende

Væk med sygeliggørelse

Sygeliggørelse – Hypokonder

Sygeliggørelse af børn

Sygeliggørelse – stigmatisering

Diagnose (sygeliggørelse) modsat sund og rask

Du er din egen værste fjende

Der er mange flere steder, hvor du kan se mere om dette emne.

 

Nye data: Vi er mere syge, end vi almindeligvis går og tror.

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar