Vaccination og den psykiske faktorplacebo

Hvor kommer den psykiske faktor ind i det her?
Den psykiske faktor kan gøre utroligt meget. Den kan både ødelægge, men den kan også opbygge. Kamp, negativitet, had, fordømmelse, osv. destruerer – er nocebo, mens f.eks. accept, lys og ros opbygger – er placebo.

Så når man gør vaccination til en kamp, så er det virkelig skadeligt – nocebo, mens hvis man bruger vaccination ligesom en “kalkpille” og “krydre” den med positive anerkendende måder at takle folk på, så er det opbyggende med vaccinationen – placebo .

Fanatisme er skadelig altså nocebo – både den ekstreme “skal vaccinere” og den ekstreme “skal ikke vaccinere”.

I Italien er folk begyndt at dø af sygdomme, der egentlig burde være udryddet. Alligevel har landets nye regering sløjfet en lov om vaccinationspligt. Vaccinemodstandere er begejstrede, mens læger er forfærdede. Og anklager om uvidenhed og fascisme fyger over det dybe skel.
Vaccination og den psykiske faktor - placebo
Se mere her:
Tilbage til Blog

2 Kommentarer

  1. Du har fat i noget meget essentielt her. Troen på og oplevelsen af hvad der virker. Det må siges at være en ligeså væsentlig faktor, som et reelt aktivt stof i medicin. Medicin har haft og har mirakuløse virkning på at redde liv og forlængelse af liv. Men vores psykiske resurser bør tages akkurat ligeså seriøst i behandlingen af såvel direkte fysiske sygdomme som psykosomatiske. Så selvfølgelig er placebo behandlingen en ligeså væsentlig og hjælpsom medicin som traditionel pille medicin. Det aktive stof i placebo er blot hjernen og er jo en ganske naturlig ressource.

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar