Tvang – psykisk tvang og fysisk tvang

Der er psykisk tvang og fysisk tvang. Den fysiske tvang er meget svær at undgå, derimod kan den psykiske tvang undgås, hvis man lærer, hvordan man skal gøre.

Især når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. så er det alt for ofte, at vi er udsat for tvang. Vi får f.eks. skylden for dette og hint, og så skal vi gøre et eller andet, for at ændre vores skyld. Og gør vi så det, der bliver sagt, så får vi alt for ofte endnu mere skylden og skal gøre endnu mere.

Det hjælper nemlig ikke den udøvende, at tvinge en anden til noget som helst. Hverken fysisk eller psykisk. Problemet ligger inden i den udøvende, og det er det eneste sted, det kan løses. Men oftest vil den udøvende slet ikke se, hvad det er, der reelt er problemet, de laver fornægtelse, fortrængning og projektioner – giver den udsatte skylden for deres egne fejl.  Og alt for ofte tror de selv på deres projektioner.

Den udsatte for søger alt muligt, men det hjælper ikke.

Den udsatte bliver mere og mere udsat for tvang og føjer den udøvende, i håb om at tvangen så ophører. Men oftest bliver det bare værre og værre. Den udsatte får mindre og mindre selvbestemmelse, der bliver mere og mere kontrol, tvang, overgreb, vold, osv. osv.

Hvem den udsatte er sammen med, snakker med, hvor den udsatte befinder sig, går hen, laver, og ikke laver, ringer til, tager imod opkald fra, sms’er, osv. osv.

Den udøvende får det værre og værre, jo mere den udsatte føjer den udøvende. Så problemet løses ikke ved at føje den udøvende. Men også hvis man tager kampen, så bliver det oftest værre og værre for den udøvende. Så har den udøvende nemlig virkelig grund til – tror den udøvende – at sige, at det er den udsattes skyld – lave projektioner.

Så også her skal vi en helt anden vej. Jeg bruger acceptprocessen. Det virker utroligt godt, når man få fat i det og forstår, hvad det hele går ud på. Det er så dejligt at se, når det lykkes.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.

 

Se mere om tvang her.

og her tvang – det positive og det negative ved tvang

 

Tilbage til Blog

 

se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Tvang er stadig et meget stort problem. Større end vi normalt går og tror.
    Så vi skal lære at takle det, så tvangen mindskes. Det kan lade sig gøre. Jeg har set det så tit. Så når andre kan, så kan du også.

Skriv et svar