Placebo og nocebo

At turde stå ved sit temperament

Temperament må vi ikke have. Vi skal alle være søde små “engle”, der intet galt gør. Især når vi er udsat for Janteloven, mobning, psykisk vold, fysisk vold, en psykopat, en med psykopatiske træk, osv. osv.

Men både vi og alle andre er mennesker, der har både gode og dårlige sider.

Der er ingen, der kun har gode sider, og ingen der kun har dårlige sider. Vi har alle temperament. Det er forskelligt, hvordan det kommer til udtryk. Nogle vender deres det indad andre udad. Nogle fornægter deres temperament, og så kommer det ud “gennem sidebenene”, og de mener så, at det er andre, der er sådan, og det ikke er dem selv. Altså de laver projektioner – “det man siger, er man selv”.

Det vigtige her er, at alle hver især med sig selv lærer at takle både deres eget temperament og også andres temperament. Lærer at takle det på en for dem selv og alle andre god måde, så vi alle har det godt. Altså kan grine af sine egne dårlige sider.

Når temperament gøres til noget, vi kan grine af

I går var jeg til Linedance, har kom snakken til at dreje sig om temperament. En fortalte hvordan en situation havde udviklet sig indeni vedkommende, hvordan temperamentet steg og til sidst kastede vedkommende det vedkommende havde i hænderne. Helt tilfældigt kom ægtefællen lige ud, så tingen ramte ægtefællen. Selvfølgelig blev ægtefælles forskrækket og vred, og gik ind. Vedkommende måtte så ikke komme ind. Men vedkommende havde i hele sin fortælling taget ansvaret for sit temperament og gav ikke ægtefællen skylden eller ansvaret. Så de er stadig sammen her mange mange år senere.

De andre til Linedance begyndte også at fortælle om, hvordan de havde gjort omkring deres temperament og de situationer, de havde lavet, fordi de havde temperament. Vi grinede mere og mere af alle de komiske situationer, man kan komme ud i.

Hvor var det dejligt befriende, at de kunne lave sjov og grine og fortælle om deres temperament, stå ved det, erkende det, og leve med det på en god måde.

Ingen fornægtelse og ingen given andre skylden.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.

Hvis du har problemer med det, så sig endelig til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre. Jeg bruger acceptprocessen, så du får ro i dig også omkring dit temperament.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 Kommentar

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar