Tage hensyn for ikke at gøre andre ondt Tage hensyn for ikke at gøre andre ondt

Mange vil så gerne tage hensyn overfor andre, der ikke skal lide, ved at de har deres negative sider. Vi vil ikke gøre andre ondt. Især når vi er udsat for en masse negative ting fra andre. Vi har så tit oplevet, at det går ud over os selv, når vi siger fra eller på anden måde overhovedet siger eller gør noget. Så bliver det kritiseret, for vi må ikke gøre andre ondt, vi skal tage hensyn til de andre. Vi ender med at lave hensynsbetændelse.

Tage hensyn for ikke at gøre andre ondt

Du kan ikke forvente normal adfærd
fra unormale mennesker

Vil du gerne have det godt?

Jeg bruger acceptprocessen.

Min bog: Acceptprocessen – Metodebeskrivelse 

Ring til mig på 24 22 16 22

Tror du, at du skal tage hensyn for ikke at gøre ondt?

Vil du gerne lære, hvordan du siger fra med kærlighed?
Så du gør andre mindst muligt kede af det?

Så sig endelig til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Vil du hellere tage hensyn end at sige fra? 

I vores norm, så skal vi tage hensyn til de andre. Men i normen er der også nogle, der skal bestemme og være styrende – ledere, som dermed bestemmer, hvornår noget er ondt mod dem. Altså dømmer andre. På den måde, er der mange, der lærer, at de skal tage hensyn til andre, at de ikke må gøre andre ondt.

For nogle er det at gøre andre ondt også at gøre dem kede af det, ikke at afvise deres ondskab mod en, ikke sige fra, osv.

Så når én er ond, så må man ikke sige fra overfor den ondskab. Det at sige fra er jo noget, den anden ikke bryder sig om, og dermed er det ondt mod den, der er ond. Og ja, den der er ond, vil gerne fortsætte med at være ond, så vedkommende kan fortsætte med at give andre skylden for sin egen ondskab. Den onde er der jo ikke noget galt med, mener den onde. Det er alle de andre, der er noget galt med, og alle de andres skyld.

Du ender med en negativ dans 

Så her er der virkelig en negative livsspiral – en negative dans, som ikke bare er skadelig ved at tage hensyn, men også skadelig for den anden, der er reelt ond.

Det er jo ikke reelt ondt at sige fra overfor ondskab. Men det vil den, der er ond sige, for ikke at tage et reelt ansvar for egne handlinger. Den der er ond, vil jo ikke tage hensyn til den, som ondskaben går ud over.

Nogle er onde ved dig 

At tage hensyn for ikke at gøre andre ondt, når det betyder at en anden bliver ked af det, såret, osv. det kan ikke undgås. Nogle mennesker har det sådan, at når de bliver sagt fra overfor, så vil de blive kede af det, bare fordi en anden ikke vil gøre, som de siger, og som de vil have det. Der er det jo den, der vil bestemme, hvad en anden skal, der er galt på den, ikke den der siger fra.

Men ja! De bliver kede af det, fordi de ikke får det, som de vil have det. Men det er ikke ondt, og der skal ikke tages hensyn, man skal ikke gøre, som andre siger. Det er den, der vil bestemme over en anden, der er glat på den.

Jeg har prøvet det 

Jeg kender det fra mig selv, og jeg kender det fra klinikken. Der er så mange, der gerne vil gøre, hvad andre siger og ikke sige fra, fordi de tror, at det gør andre ondt, når de andre bliver kede af det, når der siges fra. De begynder at tage hensyn for ikke at gøre ondt. Det skader.

Kun du ved, hvad der er rigtigt for dig 

Der er kun en, der ved, hvad der er rigtigt for den enkelte, og det er den enkelte selv.

Det er bedst at den anden lærer at respekterer andres valg. Det får den anden det meget bedre af. Den anden kan så lære at tage sine egne beslutninger, så den anden får det godt. Det ender aldrig godt, hvis det hele handler om at styre et andet menneske, i håb om så at få det godt. Så er det virkelig negativt. Men jeg ved godt, at det tror den anden ikke, for det har de lært gennem deres liv og har som vane.

Begge kan få det godt 

Men det kan vendes til at være godt for begge. Når den ene bryder dansen, så har den anden også muligheden. Her bruger jeg også acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det sker.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.

Få det godt – Find dig selv   

Lær at finde fred og ro i dig selv. Hjælp dig selv til at få overblik og handlekraft. Bliv mere positiv og glad. Få det godt og find dig selv! Med metoder indenfor visualisering og samtaleterapi giver jeg dig redskaber til at takle de udfordringer, du måtte møde på din vej – hel dig selv – også på egen hånd.

Se mere om behandling og om mine behandlingsmetoder:

Samtaleterapi  og  Visualisering  ved brug af  Acceptprocessen

Behandling på Lisegården #behandling Tage hensyn for ikke at gøre andre ondt

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Du bliver positiv og glad

  Du er god nok 

Husk at du er et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

Hvis du ikke synes det, så sig endelig til, så skal jeg vejlede dig, så du har en mulighed for at lære det.

Du kan – Når jeg kan, så kan du også. 

Behandling på Lisegården #behandling Tage hensyn for ikke at gøre andre ondt

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.

Vil du gerne ændre andre?

_DSC6331_ME_Flat_LowRes

Ved at ændre din reaktion på andres negative sider?

Så skal du lære at bryde dansen, så du får det godt, og dermed har de andre også mulighed for at få det godt.

Dansen kan foregå alle vegne, i et parforhold, mellem venner, kolleger, chefen, eller andre menneskelige relationer.

Alt for ofte er der i menneskelige relationer og i et parforhold problemer, hvor man ikke rigtigt kan finde ud af at få det til at fungere godt. Jeg ser det ofte ved Janteloven, mobning, overgrebvold (primært den psykiske vold og også ved partnervold), psykopater, personer med psykopatiske træk, borderline, osv.

Vil du gerne lære at bryde “dansen”?

Jeg skal gerne hjælpe dig, give dig redskaber og vejlede dig, så du kan reagerer på en opbyggende måde, så du får det godt, og dermed har den anden også mulighed for at få det godt.

 

15 min gratis ved første samtale

Ring på + 45 2422 1622
Så vil vi sammen finde ud af hvad du har brug for.

Med venlig hilsen

Lise Seidelin
Læge med over 29 års erfaring

Skriv et svar