Tænk at kalde min kæreste for psykopat!! Tænk at kalde min kæreste for psykopat!!

“Hvor er det forfærdeligt at tænke på, at jeg troede, at min kæreste faktisk var psykopat.” Sådan ca. var der en engang, der sagde til mig.

Vedkommende var meget rystet. Tænk at nogen kunne få vedkommende til at tro, at kæresten var psykopat.

Ja! De havde problemer, ingen tvivl om det. Men der er langt til at blive kaldt en psykopat.

Tænk at kalde min kæreste for psykopat!!

Frit spil 2

Tænk at kalde min kæreste for psykopat!!

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Det vi tror, er også det, vi ser

Det vi tror, er også det, vi ser – i hvert tilfælde nogle gange. Så hvis man tror, at en person er psykopat, så er det også det, man kommer til at se. Nogle gange er det selvfølgelig rigtigt, at personen er psykopat. Men det kan lige så godt være, at det slet ikke er rigtigt, men at det “bare” er, fordi vi ser det.

 

Det sker faktisk tit

 

Jeg oplever det faktisk ret tit, tiere end jeg havde regnet med.

I daglig tale bruger vi ordet psykopat mere eller mindre som skældsord. I nogle omgangskredse er det meget brugt, i andre omgangskredse er det nærmest slet ikke brugt.

Nogle steder og sammen med nogle typer af mennesker, der må man slet ikke bruge ordet psykopat. Der bliver alt det negative, vi har, puttet væk – “ind under gulvtæppet”. Vi har det godt, her er intet negativt, er holdningen.

Sådan var det i mine forældres hjem. Så i deres verden, var jeg slet ikke udsat for vold – og da slet ikke fysisk vold. Jeg havde det godt, sådan var det, mente mine forældre. Og nu skulle jeg bare holde op med det pjat, sagde de til mig.

Så det går begge veje. Vi kan tro, at en person er psykopat, selv om vedkommende faktisk ikke er det, eller vi kan tro, at alt er godt, selvom det ikke er det.

Det er så let at dømme en person psykopat eller dømme en person til at have det godt. Det er meget meget sværere, at se, hvordan tingene faktisk er. Altså se sandheden i øjnene.

 

Mange ting spiller ind på en vurdering

 

Når vi laver en test for, om en person er psykopat, så kan der spille utroligt mange ting ind på den vurdering.

Vi kan være sure på vedkommende, og så ser vi alt i et negativt lys, og så er en, der faktisk ikke er psykopat lige pludselig i vores øjne psykopat. Men det er vores holdning, der farver vores bedømmelse af vedkommende.

Vi kan også fornægte tingene, og så er det det, der kommer til at farve vores bedømmelse af vedkommende. Det er jo ikke så slemt, vedkommende mente det jo ikke, nu er det jo også overstået, så det er jo ikke noget, osv. osv.

 

Vi drejer virkeligheden

 

Så vi kommer alle til at dreje virkeligheden ud fra, hvordan vi har det, ud fra hvordan vores norm er, ud fra hvordan vores familie er, vores venner er, vores arbejde, osv. osv. Altså vi laver alle projektioner og fordrejninger.

Og så er der nogle mennesker, der fordi de selv har en reel psykopat, som kæreste, der gerne vil have, at det også er sådan for andre, så de ligesom har nogen at dele deres f.eks. had mod andre – den der har som psykopat – altså de vil gerne have medløbere.

Som jeg så tit siger til mig selv, når jeg møder en, der er sur og vrisser af mig, at der er en, der har tisset på vedkommendes sukkermad om morgenen.

Vi svinger alle i humøret, helt afhængig af, hvordan tingene har været tidligere, og hvad vi har mødt den dag. Hvad vi går og tænker på, og hvad vi har af problemer, der ikke kan findes ud af. Men vi er også glade, når ting lykkes, og når vi lige gemmer det svære af vejen for en stund.

 

Tænk at kalde min kæreste for psykopat!!

 

Så “Tænk at kalde min kæreste for psykopat!!” Det er faktisk meget forståeligt for mig, at man kan komme til det.

Så lige meget om din kæreste er psykopat eller ej, så skal du lære at takle den måde, som din kæreste er på, og lære at takle din egen måde at være på.

For vi har alle gode sider, og vi har alle dårlige sider. Ja! Nogle har flere gode sider og andre har flere dårlige sider. Og ja! Nogle har reelt så mange dårlige sider, så man kan reelt betegne dem som psykopat. Men de har stadig også gode sider. Selv Peter Lundin og Peter Madsen med ubåden har gode sider.

Vi skal alle lære at takle andres og egne dårlige sider. Så bliver livet meget lettere og rarere. Det er så dejligt, når det sker.

 

Se mere her:

Hvor mange har en forkert diagnose?

Ved du, hvad sandheden er?

At reelt se din kæreste

Sandheden eller psykose

Stemple en psykopat

Dejlig og vidunderlig men også psykopat

Psykopatiske træk og offer for disse

At diagnosticere psykopat

Tiltrække den samme type kærester

Se mere under luppen

 

Tilbage til Blog

4 kommentarer

 1. Hvordan kan man lade være med, at se dem som pykopat. Har været 19 år ved en ægte psykipat næsten halvdelen af mit liv. Har nu en anden og det er som om jeg ødelægger det og ser ham tit som psykopat. Men inderst inde tror jeg ikke at han er det?? Hvad kan jeg gøre. Det piner mig og gør mig frustreret. På for hånd tak.
  Kærlig hilsen
  Maria

 2. TAK for dit fine og flot skrevne indlæg kære dejlige Maria!

  Hvor jeg dog forstår dig. Det er svært at se en kæreste som normal, når man først har haft en psykopat i en længere årrække. Det er helt normalt. Vi forvente at det er det samme, som vi plejer at være udsat for. Også selv om det er en ny kæreste, som slet ikke er sådan.

  Det hedder projektioner.

  Desuden er der dansen, som skal brydes.

  Jeg skal gerne hjælpe dig og vejlede dig, så du kan finde ud af, hvordan du gør, så du og han får det godt. Du siger bare til.

  Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker.

  Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

  De kærligste hilsner fra Lise

 3. Hei
  Jeg er gift med en mann som jeg tror er psykopat. Han kan være snill og plutselig endre seg helt til å bli aggressive.
  I dag slo han meg 3 ganger hardt i låret i bilen fordi han mente det var min skyld at vår hund stakk av .Jeg har gjentatte ganger sagt at han må reparere hullet i gjerdet, likevel var det meg som fikk skylden . Han kaller meg alt fra hore,til bitch og elsker å nedverdige meg. Han innrømmer aldri noe og hvis noe skjer er det bare andres skyld.
  Jeg vet ikke hvor lenge jeg orker dette,det er et helvete .
  Når vi har besøk er han verdens søteste mot meg ,men alene er han et monster.
  Han gjør alltid hva han vil ,han hører aldri på noen ,han er ekstremt egoistisk.
  Å det hjalp å få ut dette og skrevet om dette, føler meg veldig alene med hvordan jeg har det.
  Ingen vil tro meg fordi han er så sjarmerende utad.
  Kh
  Marit

 4. TAK for dit fine og flot skrevne indlæg kære dejlige Marit!

  Hvor jeg dog forstår dig. Jeg har selv prøvet det, og jeg har hørt mange, der har prøvet det samme. Min x var voldelig mod mig, men ingen troede mig. Han var så sød, når de var der.
  Så du kan tro, jeg forstår dig.

  Og ja! Du er ikke alene, der er mange, der har det ligesom dig.

  Hvor er jeg glad for, at det hjalp dig at få skrevet det.

  Jeg skal gerne hjælpe dig og vejlede dig, så du kan finde ud af, hvordan du gør, så du og evt. han får det godt. Du siger bare til.

  Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker.

  Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

  De kærligste hilsner fra Lise

Skriv et svar