Når man er udsat for overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er en af de ting, der kan ske, at enten den udsatte eller den udøvende bliver ”sutteflaske”. I overført betydning sådan at forstå, at den ene yder, og den anden kræver ind. Ligesom når et lille barn får sutteflaske.

Der hvor det oftest ses, det er i økonomien. Den ene kræver ind og den anden giver og giver og giver penge. Oftest er det den udøvende, der kræver ind – og den udsatte, der skal betale evt. låne penge.

Men det kan også være på mange andre måder. Den udøvende kan kræve, at der blive ryddet op efter den udøvende, både rent praktisk men også psykisk. Det kan også være den udsatte, der kræver, at den udøvende tager alle beslutninger, svarer på alle spørgsmål, tager ansvaret. Selv om det også kan være den udøvende, der kræver, at den udsatte tager hele ansvaret, sørger for økonomien, maden er lavet, at der er ryddet og rent, at børnene bliver passet og er stille, når det passer den udøvende.

Altså sutteflaske symbolsk som når en skal yde, mens den anden bare modtager.

For at stoppe dette, skal der igen findes redskaber til det. Der skal skabes en balance, hvor det er rigtigt for den enkelte at yde og modtage. Jeg bruger acceptprocessen. Den virker utroligt godt. Det er så dejligt at se, når det virker.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Sætte en stopper for at være ”sutteflaske” eller at ville have ”sutteflaske”.

Se mere under Tornado og Pengehylden Om hvordan du kan visualisere omkring “sutteflasken”.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

Skriv et svar