Styre – styring – styre sig selv – lade andre styre en selv Styre - styring - styre sig selv - lade andre styre en selv

Jeg ser det igen og igen og igen. Det er desværre helt almindeligt. Normerne styrer os, vi styrer hinanden, vi lader os styre, osv. Og hvis de andre eller os selv ikke lige gør, som man burde, så dømmer vi enten os selv eller andre, fordi de ikke er, som vi skal være, i henhold til normen, Janteloven, osv. osv.

Styre - styring - styre sig selv - lade andre styre en selv

Mine tæv – den styring jeg var ude for

Styre - styring - styre sig selv - lade andre styre en selv

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig. Altså at du styrer dig selv.
Og dermed at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det. Så kan både du og de styre sig selv.

Blive styret

Når vi er udsat for eller udøvende af Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, en Borderline, en narcissist, osv. osv. så er det at styre oftest et stort problem. Enten at den udøvende vil styre den udsatte, eller at den udsatte ikke vil styre sig selv, men vil have andre til at styre sig, eller at tankerne bare kører rundt og styre enten den udøvende, den udsatte eller begge.

Jeg ser det igen og igen og igen. Det er desværre helt almindeligt. Normerne styrer os, vi styrer hinanden, vi lader os styre, osv. Og hvis de andre eller os selv ikke lige gør, som man burde, så dømmer vi enten os selv eller andre, fordi de ikke er, som vi skal være, i henhold til normen, Janteloven, osv. osv.

Vi kommer til at “danse” en dans, som styrer os endnu mere. Vi lægger ofte slet ikke mærke til det, fordi det jo bare sker, uden at vi overhovedet tænker på det.

 

Få din styring tilbage til dig selv

Og her er det så i gang med først at finde ud af, at det faktisk er det, der sker. At man har mistet sin egen indre styring. Og så er det i gang med at gøre noget ved det. Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det sker.

Tænke sig, igen at få sin egen indre styring af sig selv, sine tanker og følelser. Det er så dejligt at se, når det sker. Men hvor er det dog svært at gøre, fordi vi ikke er vant til det. Men øvelse gør mester, så kommer det.

 

Jeg kender det godt

Jeg kender det godt, ikke bare fra mig selv, men også fra dem jeg vejleder.

Det er nu efterhånden godt 35 år siden, jeg var udsat for den sidste fysiske vold, selv om den psykiske vold blev værre derefter. Men selv om det er så længe siden, så har jeg åbenbart stadig følgevirkninger af det. Det er faktisk utroligt, at der er det. Men sådan er det så.

Jeg har for godt 30 år siden fået ortopædisk fodtøj, fordi jeg fik smerter og føleforstyrrelser af for smalle sko. Siden har jeg så gået med ortopædisk fodtøj og fået det bevilget af kommunen indtil for 5 år siden. De sidste 5 år har jeg så ligget i kamp med kommunen, det er virkelig hårdt.

Da kommunen fortsat ikke vil bevilge ortopædisk fodtøj efter mange ortopædkirurgiske undersøgelser og ortopædkirurgiske lægeudtalelser, så gav jeg kommunen valget, at enten var det nok med de undersøgelser, der var lavet, og de bevilgede mig fodtøjet, eller at der blev lavet mere grundig undersøgelser, så den nervelidelse og platfod, som jeg har, kan blive dokumenteret. De valgte så ikke at bevilge, og dermed gik jeg så i gang med yderligere undersøgelser.

Der er så blevet taget røntgen, og konstateret, at jeg har platfod, og konstateret at jeg har en nervelidelse, men endnu ikke hvilken. Der er snak om, at jeg måske har sclerose, eller anden centralt beliggende nervelidelse. Det er ikke noget hurtigt fremadskridende, da det jo har stået på og udviklet sig over 30 år.

 

Den centrale styring

Det gav jeg mig jo så til at tænke over, hvad hjernen og rygraden bruges til. Og det er jo at koordinere signaler og beskeder rundt i hele min krop. Altså den centrale styring i kroppen.

Og ja! Jeg lærte som barn, da jeg kom til Danmark som 9-årig, at jeg ikke måtte have min egen indre styring. Jeg blev mobbet. Min mor især men også far forstod slet ikke, hvad der skete, og især mor ville styre mig fuldstændig. Senere blev det så min ægtefælle, der styrede mig, som senere blev min voldelige ægtefælle, og derefter min voldelige x-ægtefælle, for volden fortsatte også længe efter skilsmissen. Så jo! Der er rigtigt god grund til, at jeg ikke må styre mig selv. Og ja! Det vil kommunen jo heller ikke have, for så skulle de jo bevilge fodtøj.

Så mine symptomer er forværret de sidste 5 år. Det har været og er fortsat en hård kamp med kommunen. Og min kroniske bronkitis er igen blusset op, som jeg fik for 20 år siden, da kommunen ikke ville give mig reservefodtøj. Det tog 4 år, og jeg fik kronisk bronkitis af det, fordi jeg måtte gå med våde fødder. Den har ellers været rimeligt holdt nede, efter jeg fik reservefodtøj. Men så nu blusset op igen.

Det er altså underligt med det offentlige system, at borgeren sådan skal ødelægges.

 

At indse at jeg selv skal styre

Men der er ikke noget, der er så skidt, så det ikke er godt for noget. Jeg fandt ud af, at jeg skal i gang med at styre mig selv. Det glæder jeg mig rigtigt meget til. Det bliver virkelig spændende at se, hvordan det kommer til at gå.

 

Se mere her:

Du kan lære at styre din indre kemifabrik, så du får det godt.

Dominere og styre

Kontrol og kontroltab – Ligestilling

Det er ikke noget – du fejler ikke noget – glem det

Fra: “Jeg giver op” til “Jeg er fri”

Selverkendelser fornægtelser og fortrængninger

Når der går borgerødelæggelse i en sag

Se mere under luppen øverst til højre på siden.

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

 1. En måned efter jeg skrev dette indlæg, så må jeg bare konstatere, at tvang i selv den mildeste form ikke fungere for mig.
  Det ved jeg sådan set godt. Men her må jeg jo så bare konstatere, at sådan er det også her med styring.

  Når jeg siger til mig selv: “Jeg styrer mig selv”, så blokerer jeg, fordi det kommer til at minde mig om alt den styring, jeg har været udsat for. Herefter kan jeg slet ikke styre noget i mig. Ja ja!
  Så må jeg jo en anden vej, for at jeg lærer at styre mig. Jeg fandt så ud af, at hvis jeg i stede siger: “Hvad er det rigtige for mig at tænke på / gøre”. Ja! Så kan jeg finde vej til at styre mig selv til at gøre det, der er rigtigt for mig, i stedet for at det bare er tankerne, der kører helt af sig selv, og dermed de gamle vaner, der styrer mig.

  Jeg kender godt den med at sige: “Jeg vil, jeg kan og jeg skal” Den er der nogle, der har gavn af. Men det har aldrig virket for mig, det har kun gjort tingene værre. Og derfor har jeg ikke vejledt til at bruge det. For mig går der tvang i det, og så bliver min situation værre. Det ønsker jeg ikke for dem, jeg vejleder. Jeg ønsker, de får det godt.

  Så hvad er rigtigt for dig at gøre? Og så må du gøre det.

  Den virker for mig. Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inden i dig, du skal finde ud af, hvad der er rigtigt for dig. Og så gøre det.

  Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

  Rigtigt god arbejdslyst inden i dig fra Lise

Skriv et svar