Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb vold, en psykopat, osv. osv. så har vi sådan en trang til at retfærdiggøre os selv. Nogle gange kommer vi så til at skrive, hvad vi tænker. Men det er ulovligt at skrive, f.eks. at en anden person er psykopat. Lige meget om personen reelt er det og har en diagnose, eller om personen ikke er det, og at det ”bare” er vores dagligtale om at en person er psykopat.

Vi vil så gerne have, at det er den udøvendes skyld, den udøvende der er galt på, og derefter gøre alt og alle opmærksom på det. Vi er de gode, og de / den udøvende er de onde. Men sådan er livet ikke. Vi har alle gode sider, og vi har alle dårlige sider. Det vigtigste er at lære at takle de dårlige sider både i os selv og i andre.

Og ja! Det kan være uroligt godt at skrive – skriveterapi, hvad man føler og tænker. Det er en god måde at få set på ens egne problemer. Det var den måde, jeg fik kigget på den vold, jeg var ude for. Men det er ikke altid, man skal sende det skrevne til den, man er sur på, den der har gjort en uret. Hvis man vælger at sende det, så skal der lige sorteres i udtrykkene, så de bliver lovlige, og der ikke er injurier og andet, der kan være krænkende eller på anden måde bryde loven.

Hvis den udøvende skriver noget lignende til os, så har vi det som dokumentation for, at den udøvende har brudt loven.

Det kan lade sig gøre, at skrive noget, der er helt fint og godt. Hvis det skal sendes. Ellers brug det at skrive til egen skriveterapi. Der kan du skrive det hele. Jeg har fora, hvor du kan gøre det. Her kan andre læse med, uden at det kommer ud offentligt og bliver kendt.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Husk under vejs, at du er god nok. Lige meget hvad andre siger eller gør ved dig, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar