Projektioner

Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er vi så vant til at blive bestemt over, gør dit, gør dat, osv. osv. og hvis vi ikke gør det, og selv om vi gør det, så er vi ofte helt forkerte, dumme, syge i hovedet, osv. osv.

Hvad den udøvende nu kalder os, truer os med og gør af andre negative ting mod os. Så vi lærer, at os selv og hvad vi vil, ikke er noget, vi skal tage alvorligt, men vi skal sætte os selv helt til side og forsøge at gøre den udøvende tilfreds – please.

På den måde bliver vi inden i os selv helt væk, mærker ikke os selv, tror ikke på os selv, tror ikke vi er noget værd, osv. Det jeg kalder ”mig” forsvinder inden i os selv. Når vi længe nok har været udsat for det, så begynder vi at gøre det selv inden i os selv. Vi begynder at sige nej til den indre stemme – intuitionen, der ved, hvad der er rigtigt for os selv. Når vi gør det, så forsvinder vi endnu mere inden i os selv. En destruktiv holdning til os selv, der forværre det hele for os.

For der er kun en, der ved, hvad der er rigtigt for os selv – ”mig”, og det er os selv hver især. Der er ikke andre, der ved det. Ja! Der er nogle regler, vi skal overholde, men inden for rammerne har vi vores selvbestemmelse.

Det kan være utroligt svært at vende den proces inden i os selv, fordi det er en vane, der er forbundet med meget angst for ikke at være god nok i den udøvendes øjne.

Men her skal vi huske, at vi kan aldrig gøre den udøvende tilfreds og få den udøvende til at sige noget godt om os, synes, vi er gode nok, ved at gøre, hvad den udøvende siger. Vi kan heller ikke gøre det, ved at protestere imod den udøvende.

Her bruger jeg acceptprocessen til at finde en vej frem, det er så dejligt at se, når det lykkes. Så kommer der selvbestemmelse, selvværd, og selvtillid. Det er bare så rart at se.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inden i dig, det foregår, så kommer det.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar