Du kan selv

Jeg tænker så tit på, hvad jeg kan gøre, for at bedre den verden vi lever i? Hvad kan den enkelte gøre? Og hvad kan jeg lære videre? Det virker ofte som totalt uoverkommeligt, fordi der er så mange, der har magten over den enkelte.

Når jeg ser på mit lille ”hjørne af verdenen”, altså de udsatte og de udøvende af Janteloven, mobning, overgreb, vold, psykopat, osv. osv. osv. og ser, hvordan de alt for ofte bliver behandlet af andre, så bliver jeg rigtigt ked af det. Det er så sørgeligt at se, hvordan bureaukrati, penge, magtbegær, fordomme, tabuer, osv. ødelægger så meget for de udsatte og de udøvende. Det i sig selv ødelægger så meget, så de – både de udsatte og de udøvende bliver en tung tung byrde for samfundet – og dermed os alle sammen. Heldigvis ikke alle, men alt for mange.

Ser jeg så lidt uden for mit eget lille ”hjørne af verdenen” så sker der det samme. Her ser jeg også alt for meget, der gør, at samfundet – altså os alle sammen er i gang med at slå os selv ihjel. Bare se på medicin, hvor mange der får varige bivirkninger, plastisk der ophobes, så det der flyder i vores have, nu fylder et areal lige så stort som Afrika, kemiske stoffer, der bruges alle vegne, som giver varige skader i fostre, babyer, osv. mad, tøj, boliger, transport, osv. osv.

Vi kunne hver især vende denne situation, gå den modsatte vej, som jeg så ofte siger, så vi begynder at bygge samfundet – altså os alle sammen – hver især op. Bruge mindre medicin, mindre plastik, mindre kemi, mere af de naturlige ting, som ikke er skadelige, ting, der er naturligt nedbrydelige, ”medicin” der ikke har bivirkninger, tænke på den psykiske faktor i stedet for først at gribe kemien, pillen, plastikken, osv. osv. Holde op med at fordømme og dømme andre, så de har en mulighed for at vokse og være sunde, gode, dejlige og værdige mennesker, mindske bureaukratiet, magten, osv. osv. Reelt er der meget den enkelte kan gøre. Når der så er mange nok, der gør det, så vender processen, så vi begynder at bygge samfundet – os op i stedet for at slå det ihjel.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar