Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. så er der en ting, som vi ofte har meget svært ved, det er at rydde op i vores eget liv. Vi bliver ved med at udskyde det. Vores ting bliver mere og mere ophobede, der kommer mere og mere rod omkring os.

Vi har så travlt med at forsøge at gøre den udøvende tilpas, forsøger at gøre, hvad den udøvende vil have, at vi skal gøre for den udøvende. Så efterhånden bliver der mindre og mindre tid og overskud til os selv. Til sidst laver vi alt for ofte kun det, som den udøvende vil, vi fylder hele vores liv op med den udøvende.

Også her skal vi den modsatte vej. Vi skal i gang med os selv. Jeg ved godt, det er utroligt svært, for den udøvende kræver os hele tiden og igen og igen.

Når vi så går i gang med at bryde dansen med den udøvende, så er en af de ting, vi skal i gang med, nemlig at rydde op i vores eget liv. Det er ikke kun det indre, men også ofte det ydre. Det kan føles, som om man går ind i en orkan, og fødderne er helt slået væk under en, men der går ofte ikke særlig lang tid, så lander man på sine egne ben og ikke på den udøvendes ben.

For at fremme denne proces, så kan man bruge tre felter / plast flader. En grøn, en gul og en rød. Så tager man en kasse ”rod”, og begynder med den. Det der skal gemmes, lægger man på grøn, det man ikke ved, lægger man så gul, og det der skal ud – genbruges lægger man på rød. Så fjerner man det fra grøn og rød. Altså lægger det i grøn, der hvor det skal have sin plads, og det fra rød smider man ud eller hen til noget genbrug. Så er der kun gul tilbage. Det gemmer man lidt væk. Tager en nye kasse ”rod”, som sorterer den med grønt, gult og rødt. Og igen fjerner man den grønne og det røde, så det kun er det gule, der er tilbage. Det lægger man igen sammen med det andet fra den gule før. Når der så er mulighed for det, og man har gentaget processen tilstrækkeligt mange gange, så går man i gang med alt det fra gul. Når man har været processen igennem nogle gange, så plejer det at være lettere med det på gul.

Her gør man så igen det samme. Det der skal beholdes på grøn, det man stadig ikke ved, det kommer på gul, og det der nu kan komme ud, det kommer på rød.

På den måde bliver man ved, til det hele er gennemgået.

Samtidig med den proces, så kommer alle følelserne op, det er svært og hårdt og ikke til at have med at gøre, sådan som det er omkring de ting, som bringer minderne frem.

Her går jeg så i gang med acceptprocessen. Den er utroligt effektiv. Det er så dejligt at se, når det virker.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er om at tage en ting ad gange i det tempo og den måde, der gør tingene overskuelige. Så kommer det.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar