Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. fra nære personer, venner, bekendte chefen, det offentlige, osv. så er en af de ting, som vi alt for ofte bliver udsat for, nemlig at vi bliver beskyldt for at være syge og altså ikke er raske.

Når man længe nok har hørt på, at man er syg, så begynder man at tro på det. Også selvom man et eller andet sted godt ved, at det ikke er rigtigt, så bare det, at det bliver gentaget tit nok og længe nok, så kommer man til at begynde at tro på det.

Det kan være man er familiens ”sorte får”, kommunens sagsbehandlere har besluttet man har en diagnose, osv. så er man den, der er den syge, mens alle de andre er raske. Også selv om de opfører sig meget meget forkert.

Man bliver ikke hørt troet eller taget alvorligt, lige meget hvordan man prøver på at fortælle dem, at man har brug for hjælp ikke yderligere sygeliggørelse.

Og ja! Vi har følgesymptomer på, at vi er de udsatte, og det skal der gøres noget ved.

Også her er det så i gang med at bryde en vane – troen på at vi er syge, og begynde at tro, at vi faktisk er raske.

Jeg bruger her også acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker, så man begynder at føle sig rask, lige meget hvad den udøvende (altså også den udøvende ansat i det offentlige) siger eller gør. Den udøvende er selv ansvarlig for det, den udøvende siger og gør, det er og bliver ikke os, der er galt på den.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er så dejligt at føle sig rask.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar