Psykisk vold er ulovlig

Man kan blive dømt for psykisk vold. F.eks. dødstrusler og trusler om at lade være med at gå til politiet. Jeg ved, at der er mange, der har svært ved at finde ud af, hvornår er det ulovligt, og hvornår er det lovligt at være voldelig. Det spørgsmål møder jeg så tit.

I forhold til lovgivningen er selv en lussing ulovlig, så fysisk vold er der ingen problemer med, det er under alle omstændigheder ulovligt.

Derimod er det svært at vide, hvor grænsen er for psykisk vold. Er det drillerier, eller er det reelt psykisk vold og dermed ulovligt. Lige så snart, der er gentagne gange af krænkelser, så er det ulovligt. Dvs. injurier, mobning og chikane. Så den psykiske vold, er oftest sker ved partnervold (hustruvold og husbondvold, udsat for en psykopat) er ulovlig. Når man bliver kaldt møgso, fede svin osv. det er ulovligt. Det vil kunne anmeldes til politiet, eller man kan gå rettens vej og få en dom om psykisk vold.

Psykisk vold er svært at bevise

Problemet er, at det er utroligt svært at bevise, at der har været psykisk vold. Så hvis man får sms’er eller mail med ting, der er ubehagelige, så skriv dem ud og gem dem. Gerne uden at man læser mere end højst nødvendigt.

Vil man så anlægge en sag – lave en anmeldelse, så er det godt at have beviserne.

Det kan lade sig gøre at få en dom, selv om det oftest er meget svært.

Nogle gange er det lykkedes. Det er godt.

Men selv efter en dom, og hvor den voldelige på fri fod, så er det spørgsmålet, hvad den voldelige så gør. Fortsætter det, eller er lektien lært. Oftest ser jeg, at lektien ikke er lært. Desværre. Men man har da lov til at håbe. Nogle gange forstår den voldelige.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar