Psykisk vold er ikke godt eller lovligt

Vi har en tendens til at minimere psykisk vold, se det som noget, der ikke er noget særligt, vi ser det heller ikke som ulovligt. Men det er det.

Injurier, mobning, chikane, osv. vi kender det alle sammen. Gentagne nedværdigende ytringer mod en anden person, som lider under det. Det er ikke i orden at gå og kalde en anden for ”tykke” eller udelukke den anden fra fællesskabet. Det er ulovligt.

Det er ikke kn voksne men også børn, der mobber, chikanerer, osv.

Hvor lærer børnene det fra? Som jeg plejer at sige. Et godt eksempel på, hvor eleverne lærer det, er at lærerne gør det. Ikke alle, men alt for mange lærer, udøver psykisk vold mod eleverne. Lærerne er jo et forbillede for eleverne, så når en enkelt lærer i en klasse mobber, så lærer eleverne det, og de mobber så de andre elever og især den / de elever, som læreren også mobber for at stå på god fod med læreren – bliver medløbere. De laver en alliance med læreren mod den elev / de elever som læreren mobber.

Ledelsen tager sig ikke af det

Men ledelsen tager sig ikke af det, for den mobbende lærer er jo sød overfor ledelse og virker helt i orden, så det er nok ikke noget. Sådan som det oftest er ved de psykopatiske træk.

Også her er det hver tiende elev, der bliver mobbet, ligesom det er hver tiende voksen mand og hver tiende kvinde, der er udsat for partnervold mindst en gang i deres liv. Så det er mange, det drejer sig om.

Når en leder udtaler, at lærerne opfører sig ikke sådan, så er denne leder glat på den. For der er nogle lærere der opfører sig sådan. Men ja! Det er ikke alle, men det er alt for mange.

Generelt har vi nogle virkelig gode lærere, som er gode ved børnene, men de få, der ikke er gode, de kommer til at fylde meget for de børn, det går ud over, fordi det er så gennemtrængende og ikke bliver taget alvorligt, når der er psykisk vold / mobning overfor en eller flere elever. Det bliver ikke taget alvorligt, fordi vi generelt har en tendens til at tro, at det ikke kan være rigtigt. Men det er det.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar