Projektioner – overførselsmekanismer

I dag vil jeg skrive lidt om, hvordan vi laver projektioner.

Kære alle!

Nogle mennesker har det sådan, at når de har en eller anden form for problemer, så kommer der er automatisk ubevidst mekanisme, hvor de ser andre, have de problemer, som de selv har. Så kritiserer de de andre for de problemer, de ser hos den anden, som reelt er problemerne, de selv har. En projektion – eller overførselsmekanisme. I børnehaven hedder det: ”Det man siger er man selv”. Det er en ubevidst reaktion, så hvis man siger til personen, at det er dem selv, det handler om, så har de svært ved at se det eller forstå det, og mener, at det er den, der siger det, der er galt på den.

Det er en ubevidst mekanisme, som vi alle bruger mere eller mindre.

Jeg gør i hvert tilfælde, og jeg støder også hele tiden på det andre steder og i min klinik.

Den anden, som projektionen går ud over, behøver ikke at have noget reelt med det at gøre. Men ofte er der noget, der minder om det. Vi har jo alle nogle negative sider, som andre kan holde fokus på, hvis de vil.

Når en voldelige / psykisk voldelig / en med psykopatiske træk laver projektioner, så bliver det ofte meget slemt, fordi der ligger det i projektionen fra den voldelige, at den som det går ud over SKAL ændre det, som bliver projiceret. Da det ikke er muligt, så bliver den voldelige mere frustreret og dermed mere voldelig.

En anden person kan ikke ændre noget, der er overført

Det er jo ikke muligt hos den anden person, at ændre noget der er overført – projiceret til en anden person. Fordi det ligger hos den der projicerer.

Når den det går ud over lærer at takle projektionen, og dermed lærer at takle den person, der projicerer, så kan begge få det godt.

Det er meget meget svært at lære den, der laver projektionen at ændre den, fordi det netop er en projektion, hvor vedkommende ikke selv er klar over det, idet det oftest ligger på det ubevidste plan.

Når det lykkes at takle projektionen på en for begge parter god måde, så får begge det godt. Det er så rart at se.

Er de nogen af jer, der kender til projektioner?

Kan I nu have det rigtigt godt alle sammen. Det kan lade sig gøre, også selv om det ind imellem ser helt sort og underligt ud, når bare man bliver ved og ved og ved, så kommer det.

Og så husk at I alle er sådan nogle dejlige og vidunderlig mennesker – elskede bare fordi I er til – er født. Intet andet. Så enkelt er det. Selv om det kan være svært at forstå og tage til sig.

De kærligste hilsner
Masserer af lys og accept til alle jer rare og gode mennesker
Fra Lise

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar