Piller løser alle problemer – tror vi

Vi har den holdning i vores samfund generelt, at vi tror, det er at piller løser alle problemer. Altså piller skal der til, når vi har et problem. Og ja! nogle enkelte gange er det piller, men alt for ofte er det ikke piller, der skal til.

80 % af det vi går til læge med har en psykisk faktor, som er årsagen til de fysiske symptomer. Her er det bedst at gå i gang med at løse den psykiske faktor af problemet, for så fjerner det også de fysiske symptomer. Det er de såkaldt psykosomatiske sygdomme. Dem er der utroligt mange af, og mange flere af end vi tror.

F.eks. sovepiller, som vi tager, og som vi tror, er det, der skal til, for at vi sover godt. Men problemet bag – årsagen til at vi sover dårligt, den forsvinder ikke, ved at vi tager sovepiller. Her er det, at vi skal i gang med at løse problemet bag den dårlige nattesøvn.

Meget kan løses uden brug af piller

Men det kan også være mange mange andre symptomer. F.eks. mavesår, dårlig ryg (nogen gange), migræne, osv. osv. der er utallige symptomer, der kun har en psykisk faktor som årsag. Desuden er der de symptomer – oftest de mere alvorlige symptomer, som kan lindres ved at kigge på den psykiske faktor og arbejde med den.  Og nogle af dem kan også helbredes gennem at få kigget på den psykiske faktor.

Når den psykiske faktor bearbejdes, så vi begynder at bygge os selv op og giver kroppen lov til at hele det, den selv kan hele, så bliver vi raske også selv fra det vi ofte tror ikke har en psykisk faktor. Kroppen er en forunderlig mekanisme, som kan helbrede utroligt meget selv, hvis vi giver den lov til det.

Eksemplet med kræft er her godt. Hvis vi psykisk i det daglige går og nedbryder os selv, så bliver vores immunforsvar svagt. Det kan godt være, at vi ikke er klar over det, vi laver fortrængninger og fornægtelser.  Når immunforsvaret bliver svagt, så kan det ikke fjerne de kræftceller, som vi alle hver dag laver. Når de kræftceller ikke bliver fjernet, så får de muligheden for at formere sig, og dermed vokser der en knude frem.

Men tager vi så fat i at arbejde med den psykiske faktor, så immunforsvaret bliver stærkere igen. Når kroppens immunforsvar bliver stærkt igen, kan det fjerne kræftcellerne. Og vi har muligheden for at blive raske.

Det samme med søvnløshed, arbejder vi med den psykiske årsag til søvnløsheden, så får vi muligheden for at få en god søvn.

 

Tilbage til Blog

2 kommentarer

  1. Mange har den tro, at piller, medicin, kirurgi kan løse alt. Men det kan det ikke. Der er ting, som piller ikke kan klare.

    Derfor skal vi også i gang med den psykiske faktor. Altså også placeboeffekten.
    Vi skal ære redskaber til at takle livets negative sider, så vi har det godt.
    Vi kan ikke undgå livets negative sider, men vi kan lære at takle det. Både det negative vi selv har, og det negative som andre har.

    Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når en anden person lærer det, og bliver mere og mere rask og får det bedre og bedre.

Skriv et svar