Overvægt øger dødeligheden

Vi ved det godt, overvægt øger dødeligheden, men det er så svært at tabe sig. Hver gang man går på kur, så ender man med at have taget endnu mere på. Det kender jeg i hvert tilfælde utroligt godt fra da jeg var ung.

Men overvægt giver nogle gange manglende mulighed for at få penge til lægehjælp. Så det i sig selv øger også dødeligheden.

En mand på 400 kg. Jeg fatter ikke, hvordan det kan lade sig gøre at blive så tung. Da han ikke selv har kunnet gå, så har andre jo måtte give ham den enorme mængde mad, der skal til, for bare at vedligeholde den vægt, han havde. Det har kostet en formue i kostpenge. Dem har han ikke selv kunnet tjene, så hvem har tjent dem for ham? Og hvem har givet ham alt den mad?

Den psykiske faktor kan hjælpe til vægttab

Overvægt øger dødeligheden, kroppen har det sværere, end hvis vi er normalvægtige. Der kan gøres meget for at komme ned på en normalvægt, selv om en vægt på 400 kg kræver noget ekstra. Der skal spises mindre energi, end der forbruges. Så enkelt er det. Men at kunne gøre det, kræver nogen gange noget ekstra. Der skal motioneres (hverken for lidt eller for meget), sund kost (det opbygger kroppen) i mindre mængder end der forbruges af energi, og ikke mindst den psykiske faktor, for at det hele skal lykkes. Det er utroligt at se, at når den enkelte går i gang med acceptprocessen, og finder vej ind til glæden i livet, så er der også mulighed for at tabe sig. Det er så dejligt at se, når det lykkes.

Se mere om Min vægt – Vægtproblemer – Bliv tilfreds med dig selv

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar