Når vi er udsat for eller har været udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er en af de ting, vi alt for ofte gør, at gå i gang med at overskride vores egene grænser. Altså at vi inden i os, ikke lytter til os selv, og ser, hvor vores egne grænser er, men fornægter dem, og går i gang med at gøre ting, som slet ikke er rigtige for os.

Vi kan også kalde det, at vi præsterer, pleaser, osv. altså at vi slet ikke har fat i os selv inden i os, og går i gang med at gøre det, som andre – normen synes, vi skal. Det er en helt almindelig norm i Danmark. Desværre. Vi skal være positive, vi skal præstere en god eksamen, en god uddannelse, et godt job, have et job, osv. osv. der er så mange ting, hvor vi i vores kultur vil have, at den enkelte overskrider den enkeltes grænser.

Også her skal vi den modsatte vej, og her er det så inden i os selv, at vi skal lade være med at overskride vores egne indre grænser omkring os selv. Få den hvile vi har brug for, få den motion vi har brug for, den mad og drikke vi har brug for, osv. men det er stadig kun den enkelte helt selv med sig selv, alene med sig selv, der kan afgøre, hvad der er rigtigt for den enkelte.

Jeg bruger acceptprocessen til at nå dertil. Det er så dejligt at se, når det virker.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig. Hvor overskrider du dine grænser?

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar