Opildne til had

Når vi er udsat for negative sider enten hos os selv eller hos andre, så begynder nogle af os at hade og at opildne til had. Når så andre og terapeuten også opildner til had, at vi går sammen med andre og terapeuten om at hade den, der har negative sider, så lægger vi ”brænde på bålet” både hos os selv og hos den anden, vi gør det hele endnu værre.

Jeg ser det så meget. Det kan være had mod kæresten eller chefen eller en kollega eller en ven, en forældre, en bekendt, en klassekammerat, osv. alle andre mennesker kan det være.

Når vi gør det, så får vi det umiddelbart bedre, fordi vi kan lægge projektionen hos den anden, overføre hadet til den anden – det er den anden skyld. Men det had vi har i os, det bliver større inden i os, så det påvirker os selv negativt. Så det er ligesom ”at tisse i bukserne”, det varer kort, men så bliver det rigtigt koldt bagefter – altså hadet er det, der kommer til at skade os selv.

Når så en terapeut opildner eller andre opildner til at den udøvende, den har den negative side skal hades, og man går sammen om at hade, så bliver det jo os der får det skidt, os der bliver syge af had, os der går ned med flaget. Det er der efter min mening ikke noget godt i. Så vi skal den modsatte vej. Altså finde veje til at mildne først os selv, så hadet ikke tærer os op inden i, og derefter finde vej til hvordan vi takler andres negative sider, så det ikke går ud over os, og vi ikke lægger ”brænde på bålet”.

Vi skal huske på, at vi alle har gode sider, og at vi alle har dårlige sider. Nogle burger de negative sider meget, andre bruger dem mindre. Nole bruger dem overfor de nærmeste, andre bruger dem overfor andre, nogle bruger dem overfor en enkelt person – lige den person, som de ser som den, de mener, de er berettiget til at være ond overfor.

Jeg bruger acceptprocessen til at vende hele dette, så man lader være med at ”tisse i bukserne” lader være med at lægge ”brænde på bålet”. Det er så dejligt at se, når det virker.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar