Nogle har behov for et eller andet at hade

Nogle har behov for et eller andet at hade

Politikerne opildner desværre andre til had, men der er også andre, der bare har behov for et eller andet at hade

Nogle har behov for et eller andet at hadeVil du bryde dansen og ikke blive udsat for had, men udsat for respekt?

Der er nogle mennesker, der har et behov for et eller andet at hade.

Når politikere laver anklager mod en bestemt gruppe af mennesker, så vil dem, der har behov for at have blive medløbere og lave overfald på dem, politikerne anklager. Det bliver ligesom lovligt for dem, når politikerne anklager dem.

Vi ser det ofte også ved had mod minoriteter, handicappede, muslimer, homosexuelle, fremmedarbejdere, osv. osv. osv. der er virkelig mange grupper, som kan blive udsat for denne form for had.

Jeg oplevede selv et eksempel:

I går var jeg ude for en meget besynderlig hændelse. Her had mod hundeejere.

Jeg var i Mariager og arbejde, og der går jeg jo tur med hundene på byens gader. Det er jo ligesom det, muligheden er. Her skal der jo samles op efter hundene, og det gør jeg altid. Så i går var der lige overfor der hvor klinikken er, en gruppe mennesker der sad på cafeen. De hyggede sig godt. Det var dejligt at se.

Men så begyndte den ene at sige, at der skal samles op efter hunde. Det blev sagt mange gange, de andre tyssede, men vedkommende blev ved og ved, og snakkede om, at der var hundeposer lige ved siden af cafeen. Jeg smilede til dem. Men det fortsatte. Så spurgte jeg, om det var mig hun talte til? Det var det. Og hun gentog så, at der var hundeposer og pegede. Så spurgte jeg, om hun nogensinde havde set mig ikke samle op? Så blev der godt nok tavst. Så sagde jeg, at jeg havde mine egne poser med, og så havde Leo fået lavet, hvad han skulle, så jeg kunne samle op.

Hun havde behov for et eller andet at hade

Det var virkelig en, der havde behov for et eller andet at hade. Det var så tydeligt, at hun lavede hetz mod alle hundeejere, for de skulle samle op. Det havde hun så sat sig i hovedet, at det var det hendes liv skulle bruges til.

Stakkels hende. Tænk at fylde sit liv med det mål, at skulle have andre til at samle op efter deres hunde, og så skælde dem ud, der faktisk gjorde det.

Da jeg så i dag gik forbi, og hun igen sad på cafeen, så var det jeg hørte, at jeg var den der… Resten hørte jeg ikke. Men det var med meget respekt i stemmeføringen og bestemt ingen ballade. Dejligt.

Bryde dansen

Så det er om at lære, at f.eks. stille spørgsmål i stedet for at gå ind i dansen.

F.eks. Hvad vil du med det?

Altså vise, at du hører, tror og tager den anden alvorligt, men samtidig, at du ikke forklarer og forsvarer dig. Så du på den måde ikke går ind i dansen.

Derudover bruger jeg acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det lykkes, som det gjorde i dette tilfælde.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også

Se mere her:

Vrede, had, frustration, irritation – ændring af psykopaten

Vreden og hadet skader den, der har vreden og hadet

ER DU OPMÆRKSOM PÅ HAD OG HÆVN, NÅR …

Vrede had frustration irritation – lær at ændre psykopaten – Blog

Opildne til had, så vi lægger “brænde på bålet”

Had – når vi er udsat

Had, hævn og ondskab

Had og vrede mod det modsatte køn

Når vi går sammen i had

 

Tilbage til Blog.

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar