Når vi tror, vi skal være perfekte

Vi er alle mere eller mindre udsatte for Janteloven, mobning, psykisk vold, en psykopat, osv. osv. Når vi er det, så er en af de ting, der alt for ofte sker med os, at vi tror, at hvis vi gør tingene endnu bedre og endnu bedre, så vil vi blive elskede, være god nok, osv. Men jo mere vi forsøger at være perfekte, jo værre får vi det, og vi bliver udsat for mere og mere overgreb, osv.

Vi har alle en tendens til at dømme andre. Det er en del af vores kultur, desværre. Vi ved bedre, hvordan det skal være for andre. Vi finder deres fejl og mangler, og holder fokus på dem, så de bliver større og større og større. Men det er ikke kun de andre, vi gør det ved. Vi gør det også ved os selv. Vi dømmer os selv, og ser vores fejl og mangler og holder fokus på dem, så de bliver større og større og større. På den måde bliver vi endnu mere desperate for at gøre noget, så vi kan være perfekte.

Men!
Men!
Men!

Vi skal den modsatte vej, hvis vi skal have det godt. Altså finde de gode sider og holde fokus på dem, så de bliver større og større. Ikke kun på os selv, men også på andre. Vi skal gøre det i accept af, at vi alle har de negative sider, det er menneskeligt at have dem. Faktisk er det umenneskeligt ikke at have negative sider. Hvis vi tror, vi ikke har dem, så fornægter vi en stor del af os selv. Vi har alle de negative sider. Vi kan bruge dem eller lade være. Men jo mere vi fornægter dem, jo mere kommer de ud gennem sidebenene. Mens jo mere vi anerkender, at de er der, så mere ro får vi omkring dem, og jo mindre kommer de ud gennem sidebenene.

Som jeg plejer at sige: ”Vi er perfekte, fordi vi ikke er perfekte.” Det er der en stor anerkendelse i, en stor respekt for os selv og andre. Vi er mennesker med de gode og dårlige sider, vi alle sammen har. Så hvis vi slapper af, og finder roen i os selv, i visheden om at vi alle er perfekte, så får vi det godt. Og det er vel i grunden målet med livet.

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar