Vandren i livet

Plaget af barndommens manglende kærlighed og empati, er nogle af de ting, der kan ske for os. Alle mennesker også mor kan have psykopatiske træk. Nogle har det mere end andre. Vi har en tilbøjelighed til at synes, at mor skal være helt perfekt og må ingen fejl overhovedet have, så er hun psykopat. Men mor er også et menneske, hun har gode og dårlige sider, lige som alle andre mennesker. Og vi skal lære at takle de vaner, vi har fået af, at mor nu en gang er, som hun er. Barndommen har ofte en meget stor indflydelse på, hvordan resten af vores liv bliver.

De vaner vi har fået i barndommen, er ofte meget rodfæstede, og dermed sværere at komme af med. Men ligesom alle andre vaner, så kan de brydes.

Det der alt for ofte sker, det er, at vanerne gør, at vi finder mennesker tæt på os, som ligner mor eller far eller dem begge. På den måde så fortsætter vanerne og de konsekvenser vanerne har for os.

F.eks. har vi en mor, der ikke giver kærlighed og empati, ja så ender vi alt for ofte med at finde en kæreste, der heller ikke giver kærlighed og empati. Det er vores vane, at vi finder sådan en kæreste. Den er vi tryg ved og derfor finder vi simpelthen en kæreste, der giver den tryghed. Det er ikke godt for os, men vi er trygge, fordi vi kender det, og det er vores vane.

Så vi skal ind i os selv og have ændret vanen, så vi føler os trygge ved kærlighed og empati. Når vi føler os trygge ved det, så kan vi også finde en kæreste, der giver kærlighed og empati. Det er så dejligt, når det lykkes.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar