Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er der alt for mange læger, der ikke har tid eller tør tro på vores sande historie. I stedet for at bruge tid på og lære at lytte, høre, tro og tage patienten alvorligt, så er der alt for mange læger, der ”bare” skriver en recept ud. Det er det letteste. Desværre.

Medicin har bivirkninger, noget mere end andet. Og nogle reagerer anderledes på medicinen end andre gør. Så det er meget individuelt, hvad der skal til af medicin. Hvis der skal gives medicin. Nogle gane er det godt og nødvendigt, mens andre gange er det ikke. Det der er vigtigst er, at den enkelte vurderer om bivirkningerne er større end virkningerne, sådan at det reelt forværre situationen og ikke hjælper.

Dengang jeg var udsat for vold, ville lægerne også give mig medicin. Men jeg kunne og kan stadig ikke se, hvordan medicin til den udsatte ændrer den udøvende i en positiv retning. Jeg kan se, hvordan den udøvende vil nedværdige den udsatte endnu mere, fordi den udøvende kan sige, at det er den udsatte, der er syg, og får jo så det bekræftet. Sådan at lægen der giver medicin kan være med til at forværre den udsattes situation.

Og jeg kan slet ikke se, hvordan den udsatte lærer at takle den udøvendes negative sider ved at lægen giver den udsatte medicin. Der skal man have redskaber, så man kan takle det negative i livet både den udøvende, men også andre sider af livet, som er negative.

Medicinen kan være godt til at berolige, til man kan lære redskaberne. Men det skal kun være kortvarigt og kun hvis virkningen er god og bivirkningerne er mindre en virkningen, så der er en reelt effekt.

Men man skal huske, at når man tager medicin, så er der en tilvænning, så effekten er mindre og mindre med tiden. Og der kan komme afhængighed, ikke kun en evt. fysisk afhængighed, men også en psykisk afhængighed. Fordi man ender med at tro, at det er medicinen, der skal gøre en rask.

Her skal vi husk, at den psykiske faktor – placeboeffekten er effektiv, at det ikke reelt er pillen men psyken, der gør det.

Man skal lære at takle livets negative sider, her bruger jeg acceptprocessen og lærer hvordan man bruger den psykiske faktor til at blive rask, lære at takle den udøvende, lærer at takle det negative i livet. Den psykiske faktor er meget mere virkningsfuld, end vi normalt går og tror. Lægerne ved det godt, men desværre er der alt for mange, der bruger den letteste løsning nemlig at give medicin. Desværre.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også få den psykiske faktor til at virke, så du får det godt. Det kan lade sig gøre, at du finder ud af, at du er god nok.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

 

 

 

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar