Alt for ofte forværre kommunerne borgernes problemer ved at trække sager i langdrag. Heldigvis er det ikke alle offentlige ansatte, der er sådan, men det er alt for mange. Og dem, der gør det, de skader virkelig de borgere, det går ud over. Men man kan også komme ud for, at de offentligt ansatte direkte er ude på at skade borgeren.

Det kommer til at føles som om, det er en psykopat, man har med at gøre. Enten at den enkelte sagsbehandler behandler en borger dårligt, eller at det føles som om hele det offentlige system er i mod en, ligesom når man er udsat for en psykopat. Og her skal der gøres præcis det samme, som hvis det var ens kæreste, ven, chef, kollega, osv. der var psykopaten.

Jeg har forsøgt at gøre opmærksom på problemet – når det offentlige driller – i folketinget, men der fik jeg svar af en studerende, som selvfølgelig ikke kunne gøre noget.

Så ligesom krigsformen har ændret sig – sådan så det i dag er terror, der kan ramme hvem som helst, i stedet for at krigen sker på en slagmark, som det gjorde for mange år siden, sådan er det også i dag med det offentlige. Det er den enkelte, det rammer. Fordi det er den enkelte ansatte i det offentlige med dennes medløbere, der gør noget skadeligt for borgeren. Heldigvis ikke alle, men alt for mange. Og de mange de ses alt for ofte ikke af de ansvarlige.

Så som enkeltindivid må vi finde en vej frem i vores kontakt med det offentlige. Det kan være utroligt svært, hvis man lige er uheldig at få en af de offentligt ansatte, der er skadelige. Men man kan lære at takle det, ligesom man kan lære at takle overgreb, vold, osv. andre steder. Ja! Det er hårdt og svært, men man kan gøre det. Jeg har set det så tit også i klinikken hos dem jeg vejleder.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig, ligesom når du er udsat for en psykopat.

Se evt. mere her:

Administration og bureaukrati

Diagnoser når vi søger hjælp som udsatte

Myndighederne chikanerer borgeren hvor de burde gavne

Myndighedschikane

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar