skadelige personer

Når alle omkring en er skadelige personer

Vi er alle mere eller mindre udsat for skadelige personer. Nogle af os er bare bedre til at takle det end andre. Og andre gange er det virkelig skadelige personer.

Skadelige personer skal oftest ændres indirekte.

Så den udsatte skal lære at have det godt, lige meget hvordan andre opføre sig.

Bryde dansen

Især når det er de nærmeste – familie, venner, kollegaer, chefen osv., der er skadelige personer, så er livet godt nok svært. Det kan være Janteloven, der er så dominerende, så den hele tiden bruges overfor hinanden. Men det kan også være mobning, overgreb, psykisk vold og evt. fysisk vold, en psykopat, osv. osv. Det har utroligt mange betegnelser, når nogle er skadelige for andre. Jeg kan godt lide at simplificere tingene, så jeg kalder det den udøvende og den udsatte. Det er jo lige den udøvende / de udøvende, den udsatte har inde på livet, og skal lære at takle. Og så er betegnelserne / diagnoserne jo reelt ligegyldige.

Det der sker med den udsatte, er oftest meget ødelæggende for den udsatte. Jeg har selv prøvet det, og ser det igen og igen og igen hos dem, jeg har kontakt til.

Hvad kan der gøres?

For at den udsatte skal have det godt, så tror vi alt for ofte, at det er den/de udøvende – de skadelige personer, der skal ændres. Og ja! Det er forkert, det de udøvende gør. Ingen tvivl om det. Og det skal der gøres noget ved. Men oftest hjælper det ikke, så der skal arbejdes indirekte. Altså er det den udsatte, der skal lære, hvordan den udsatte får det godt. Når den udsatte lærer, hvordan man får det godt, lige meget hvordan andre opfører sig, så er der faktisk nogle gange mulighed for, at de udøvende ændres – altså de skadelige personer holder op med at være skadelige – dem der er rundt omkring den udsatte. Det er så dejligt, når de sker.

De udøvende har jo oftest den mening og holdning og tror også reelt, at der intet er galt med de udøvende, men at det er den udsatte, det er galt med. Det er det ikke. Det er de udøvende, der gør tingene galt.

Det er ikke godt, når den udsatte også bliver skadelig – udøvende

Det der desværre sker alt for ofte, er, at den udsatte også selv begynder at blive udøvende. Og ja! Så bliver de udøvende jo bekræftet i, at de er uskyldige, og at det er den udsatte, der er galt på den. Dette sker, når den udsatte bliver så frustreret over, at den udsatte ikke har det godt. Der begynder at opbygges et had, en vrede, en irritation, osv. i den udsatte, som den udsatte så lader gå ud over den/de udøvende. Og også mange gange lader gå ud over alle mulige andre, og især dem, der forsøger at hjælpe. Hvor jeg dog kender det. Både fra mig selv, og fra dem jeg får lov til at hjælpe, samt alle dem, jeg hører om. Det er desværre en helt almindelige mekanisme, som går i gang. Desværre.

Problemet er, at det hele bare bliver værre og værre og værre. Ikke bare for den udsatte, men også for de udøvende.

Det hedder en dans, når det sker. Og her er det så i gang med at bryde dansen. Jeg bruger acceptprocessen til at bryde dansen. Det er så dejligt at se, når det sker. Så får den udsatte det godt, og så har de udøvende også muligheden for at få det godt og holde op med at være udøvende – holde op med at være skadelige personer. Nogle gange lykkes det, andre gange gør det ikke. Det er så dejligt, når det lykkes. Så er der virkelig arbejdet indirekte på, at få den udøvende til at have det godt. Det glæder mig altid, når det sker. Så har både den udsatte og den udøvende, det godt. Det er bare så dejligt.

Så lige meget om den udsatte skal være sammen med den/de udøvende, så skal den udsatte lære, hvordan man takler livets negative sider.

 

Se mere her:

Det enkle er oftest meget svært

Det enkle – at bryde dansen

Det enkle

Opbyggelse af dig og dine omgivelser

Besættelse af den udøvende eller udsatte

Tænk dig om og forbered dig, inden du går fra en udøvende kæreste / ægtefælle

Beslutningerne lagt på den udøvende

Beskylde tredje person for det, den udøvende – de psykopatiske træk – laver af bagtalelse – løgne

Diagnoser, når vi søger hjælp som udsatte

Se flere forslag hvis du slår op i søgefunktionen

 

Tilbage til Blog

Se mere om billedet under billeder

1 kommentar

 1. Vi oplever det alle sammen mere eller mindre. Vi støder på skadelige personer.
  Så er det om at lære at takle det. Det kan vi alle lære, selv fra det helt lille barn til den voksne på “90” år.

  Det er så enkelt, så det er svært at tro, men det er det.
  Det kan godt være svært at gøre det, fordi det er så modsat det, vi er vant til.

  Vil du gerne lære det, så skal jeg gerne hjælpe dig.
  Se mere her under behandling:
  https://lisegaarden.dk/behandling/

  Rigtigt held og lykke med at lære at takle livets negative sider.

Skriv et svar