Jeg kan godt lide at lave symbolske billeder, når ting skal forklares. Det letter ofte forståelsen. Det er så dejligt.

Så myretuen er et billede, jeg også bruger.

Især når man er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. så har vi det så svært med at finde ud af, hvad vi skal og ikke skal, hvordan vi finder et godt liv, og hvor vores plads er i samfundet, når det hele omkring os er så forkert set fra den udøvendes side. Vi gør det ikke godt nok, vi er forkerte, osv. osv. hvad der nu foregår i os.

Men hvis vi ser på hele verdenen, så kan den sammenlignes med en myretue. Den enkelte myre er vigtig og skal gøre sin lille opgave af det hele. Og ja! Den ene enkelte myre kan undværes, men samtidig er det jo alle de enkelte myrer, der skaber myretuen. Den enkelte er vigtig men kan også undværes, men samtidig er det alle samlet, der er vigtig. Hver enkelt bidrager til helheden.

Så vi har hver især en plads at udfylde, hver vores lille opgave vi skal lave. Samlet komme det hele til at fungere, og det kommer til at fungere for den enkelte. Og alle har indflydelse på helheden og hver enkelt kan gøre noget for at myretuen fungerer godt.

Så vi har alle hver vores lille plads i det samlede hele – verdenen. Gør vi det samlet godt, bliver det bedre og bedre og tingene fungere bedre og bedre, myretuen bliver større og større, men bliver der for mange krige, sult og sygdom, så bliver det dårligere og dårlige. Myretuen bliver mindre og mindre.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også gøre din lille del for at det hele fungerer. Husk undervejs at du er god nok.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar