Nogle mennesker og nogle gange for os andre er der så meget frustration, vrede, irritation, usikkerhed, osv. osv. så meget gemt i den ”psykiske byld”, så tingene bare vælter ud af personen. Hvor jeg dog kender det, ikke bare fra mig selv men også fra min klinik. Der bliver snakket uden, at der kan lyttes til andre. Jeg kalder det maskingevær-snak.

Det er så øredøvende, så der slet slet ikke er mulighed for at få et eneste ord indført. Den det går ud over, bliver bare slet ikke set eller hørt, men skal bare være der for at tage imod ”kuglerne”. Det kan stå på i timevis, og personen er nærmest overhovedet ikke kontaktbar. På det tidspunkt nytter det ikke at forsøge at overbevise vedkommende om, at det er galt, hvad der bliver sagt og gjort. Det vil kun forværre situationen, give endnu mere frustration, osv. for den, der laver maskingevær-snak.

Også her skal vi den modsatte vej, som jeg så ofte siger. Altså ind i os selv og vide med os selv, at det ikke er os, men den anden det hele handler om. Vi skal ikke i gang med at rette på den anden. Det er helt enkelt den andens problem, at vedkommende opfører sig sådan.

Men vi skal tage os af os selv og de frustrationer, vrede, osv. det giver i os selv – altså finde roen i os selv. Det kan være utroligt svært, men med øvelse så lykkes det. Det er bare så dejligt, når det lykkes.

Når vi finder roen og også kan holde den i os selv, lige meget hvad den anden siger og gør, så kan vi inden i os selv helt alene med os selv finde ud af, hvad vi skal gøre i situationen. Nogle gange skal man gå, sige at sådan skal du ikke behandle mig, jeg kommer igen, når du kan behandle mig ordentligt. Men nogle gange er det ikke rigtigt, nogle gange skal man bare blive stående og kigge kærligt på den anden. Nogle gange skal man bare ingenting gøre. Det er meget forskelligt, hvad der er rigtigt i situationen og hvad der er rigtigt for den enkelte.

Jeg ved godt, hvor svært det er.

For nyligt er jeg blevet overfuset af en sagsbehandler på kommunen, som ringede til mig, fordi hun ikke skriftligt ville svare på mine spørgsmål stillet pr. mail. Hun lavede virkelig maskingeværsnak. Første gang hun ringede, klarede jeg det rimeligt, men anden gang endte jeg med at tude i ½ time, men efter den omgang, så var hun helt føjeligt og kunne snakke normalt og også vare på spørgsmålene. Ja ja! Jeg er også menneske. Senere har jeg fået en undskyldning fra borgmesterens sekretær. Og nu ringer hun ikke mere til mig, men svare skriftligt på mine skriftlige henvendelser. De kan jo dokumenters, så der opfører hun sig ordentligt. Dejligt.

Det er desværre ikke ualmindeligt, at offentlige personer ringer og laver maskingeværsnak overfor borgerne. Desværre. Heldigvis er det ikke altid, men alt for mange gange. Offentligt ansatte er også mennesker, nogle er gode og rare og nogle er det ikke, og nogle har bare ikke en god dag. Nogle har virkelig mange psykopatiske træk, som de lader gå ud over borgeren, som henvender sig. De sørger oftest altid for, at det er mundtligt, så det ikke kan dokumenteres, så her er muligheden at overgå til kun skriftlig kommunikation. Så holder de oftest op, fordi de ved, det kan dokumenteres.

Nogle gange kan denne fremgangsmåde også bruges i parforhold eller især med tidligere partnere, x-kærester og x-ægtefæller. Når det er skriftligt, så er det meget lettere lige at sove på tingene – finde roen i sig selv, bruge acceptprocessen, og så svare når man er klar til det, hvis der overhovedet skal svares. Nogle gange skal der slet ikke svares.

Så når jeg kan i hvert tilfælde ind imellem, og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

2 kommentarer

  1. Hvor kan jeg huske, da jeg skrev dette indlæg.
    Det var lidt inde i forløbet omkring ortopædisk fodtøj, som kommunen nægtede mig efter 26 år, hvor jeg havde fået det bevilget.

    Nu er det så endelig kommet så langt, så Ankestyrelsen har givet mig ret. Jeg er berettiget til ortopædisk fodtøj. Det tog i alt godt 5 år. Tænk alle de penge og kræfter der i stedet kunne være blevet brugt til at bygge op, og gøre noget godt for kommunens borgere. Men det kunne jo ikke tilfredsstille hendes behov for maskingeværsnak.

Skriv et svar