Mænd og kvinder falder for psykopater

Psykopater er der mange, der falder for. De har en charmerende side, som vi elsker. Men nogle elsker det, at der er personer, der er farlige. Det er spændende. Det kender jeg ikke til selv, jeg kan ikke lide, når de er farlige. Men jeg kender det at falde for manipulationen, løgnene og beundringen. Ønsket om at vise omsorg og beskyttelse.

Hvor jeg dog kender det. Både fra mig selv men også fra min klinik. Det er et sundt og godt instinkt at have omsorg og beskyttelse. Det er bare, når andre udnytter det – misbruger det, at det går galt.

Psykopater er mestre i manipulation, løgne og falsk beundring. Ja! hvor er det helt typisk for en med psykopatiske træk. Og hvor vi gerne vil tro på deres manipulation og løgne. Vise omsorg og beskyttelse. Det gælder både mænd og kvinder. Og vi kan alle falde i med begge ben, for det er så svært at gennemskue manipulationen og løgnene, da de lyder fuldstændigt sande.

Og når vi først sidder i nettet, så er det godt nok svært at slippe ud af det igen. Men det kan lade sig gøre.

Nogle psykopater er ekstreme, og de fleste af dem sidder i fængsel, men alle de andre, dem vi møder i vores dagligdag, kæresten, chefen, vennen, naboen osv., dem med de ”små” manipulationer og løgne, der kan vi også ende i nettet.
Når man lærer at takle denne løgn og manipulation, overfor den der udøver dem, så kan man godt få et godt forhold til de ”små”. Det kan lade sig gøre. Jeg har set det så tit. Den tredje mulighed, som jeg kalder den eller lysets vej. Det er så rart, når det sker.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar