Vi kan af frygt/angst blive så hæmmet i vores verden, så vi ikke hverken lever eller lærer, vi går nærmest i stå og blokerer alt inden i os. Nogle bruger udtrykkene vi har et hjerte af sten, eller vi er stentræer.

Når man er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så bliver vores liv så fyldt med frygt/angst så det hele kommet til at handle om at gebærde sig rundt i den udøvendes verden og vi klukker på den måde af for, hvad der sker i os selv, og hvad vi selv vil og ønsker. Den udøvende kommer til at fylde hele vores tanker og følelser.

Også her skal vil så i gang med den modsatte vej. Altså begynde at finde ud af, hvad der er rigtigt for os og hvad der ikke er, lige meget hvad den udøvende siger og gør. Det er utroligt svært, fordi den udøvende hele tiden holder os beskæftiget, og holder vores tanker beskæftiget. Men ligesom alt muligt andet, hvor vi skal bryde en vane, så kommer det, når vi går i gang med det og bliver ved og ved og ved med at øve os. Det kan lade sig gøre. Det er så dejligt, når det lykkes. Så begynder vi at leve og lære. Og egentlig er det jo det, livet er, at leve og lære.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også leve og lære.

 

Se mere i Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

Skriv et svar