Langvarig stress

Vi har alle stress ind imellem, og det er godt, når det er kortvarigt stress. Det opbygger vores overvågenhed, aktivitet, osv. osv. Men hvis det går hen og bliver over en alt for lang periode eller kroniks, så er der tale om langvarig stress, og det er skadeligt.

Stress dagligt i en kort periode i løbet af dagen er udmærket, og vi så slapper af ind imellem, altså reelt slapper af både fysisk og især psykisk, så er det godt, men hvis det er hele tiden og hele dagen og mange dage – uger – måneder, så går det galt. Så er det, der kommet psykiske problemer og evt. fysisk problemer og sygdomme.

Det kan være, at vi er sammen med en kæreste, der hele tiden forventer noget af os, som vi ikke kan finde ud af, hvad er, eller det er modstridende og aldrig godt nok. At vi bliver beskyldt for dette og hint, som slet ikke er rigtigt, osv. men det samme kan gælde en leder eller en kollega, en i familien, en ven eller bekendt, det kan også være en nabo, osv.

Der skal gøres noget ved langvarig stress

Den måde vi desværre alt for ofte takler vores stress på, er at fortælle os selv, at det er forkert at være stressede, at det må vi ikke, og så bliver det i sig selv en stressfaktor, der øger stressen. Så vi skal den modsatte vej og lære inden i os selv, hvordan vi takler stress. Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker. Når jeg ser, hvordan en anden person bliver rolig, og lærer at takle dagligdagens udfordringer på en for vedkommende god måde, det er bare så rart og så godt. Det giver sådan en glæde hos personen, og så bliver jeg også glad.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar