Fuglen

LÆR AT BLIVE PÅ DIN EGEN BANEHALVDEL

Når vi bliver udsat for en person med psykopatiske træk på jobbet eller i privatlivet, så sker der ofte det, at vi lever livet væk fra egen banehalvdel på den anden persons præmisser. Vi tænker på den udøvende, forsøger at forestille sig, hvad vedkommende nu vil have os til at gøre, vi pleaser. Derudover er der alle de negative tanker om personen. Vreden og angsten. Vi tænker ikke på os selv.

Det er helt almindeligt at reagere på den måde.

Men vi oplever også, at det slet ikke hjælper at forsøge at forudsige, hvad det er kæresten eller chefen nu vil have af os. Det hjælper heller ikke at gøre, som den udøvende siger. Vores vrede mod den udøvende, hjælper heller ikke. Angsten bliver bare værre og værre.

I stedet skal vi lære at blive på egen banehalvdel:  gå den modsatte vej, tænke på os selv, tage os af os selv. Jeg ved godt, det ikke er let. Ikke mindst fordi det ifølge den udøvende chef eller kæreste er din skyld, at vedkommende har det, som han/hun har det. Men også det skal vi bryde.

Det er den udøvende, der selv er ansvarlig for sine handlinger, og hvad der sker i den udøvende. Ligesom det for os er vores ansvar, hvad vi gør, og hvad der sker inden i os.

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar