“Ja!”-siger og “Nej!”-siger – at være på tværs “Ja!”-siger og “Nej!”-siger - at være på tværs

Både en “Ja!”-siger og “Nej!”-siger har det som vane. De gør det ofte helt automatisk og først bagefter bliver de klar over det. Nogle vil så rette det og sige undskyld, andre bliver selvretfærdige og går i gang med skænderi, eller give den anden skylden. Her kommet de psykopatiske træk til udtryk. Dansen starter, og det bliver ikke spor rart for nogen af dem.

Her er det om at bryde dansen.

“Ja!”-siger og “Nej!”-siger - at være på tværs

Solonedgangs skiftende farver

“Ja!”-siger og “Nej!”-siger - at være på tværs

Kan du sige “Ja!” og “Nej!” ud fra dig, og det du mener? Eller er ud udsat for en, der ikke kan? Så sig endelig til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

“Ja!”-siger

“Ja!”-siger er noget, som mange gør helt automatisk. Siger “Ja!” uden at tænke over det og så bagefter kommer til at tænke, hvad det egentlig var, de gerne ville have gjort. Det er der mange, der tænker over og har erkendt, at de bare siger “ja!” til alt muligt, som de faktisk ikke synes. 

“Nej!”-siger

Men det er færre der tænker over og har erkendt, at de faktisk er “Nej!”-siger eller på tværs. Altså der hvor de, lige meget hvad andre siger og gør, bare siger “Nej!” til alt muligt. Gentager man, at de har sagt “Nej!”, så siger de også “Nej!” til det, man gentager. Det er ikke til at finde ud af, for den det går ud over. De er trættekære, altså en der let og ofte kommer ud i skænderi.

Den udsatte for “Ja!”-siger og “Nej!”-siger

Både den der er udsat for en “Ja!”-siger og “Nej!”-siger får problemer.

Med “Ja!”-sigeren er det meget let, for det er jo en, der altid gør, hvad man vil have – siger “Ja!”. Men det er ikke særlig rart, at man på den måde ikke ved, hvad den anden reelt vil. Normale sunde mennesker, der bliver udsat for en “Ja!”-siger vil føle det ubehageligt.

Det samme gælder for den udsatte for “Nej!”-sigeren, for det er mere, at personen er imod alt muligt, det er også ubehageligt for normale sunde mennesker.

Så enten gør de som man vil, eller de går imod, det man vil. Men lige meget, om det er imod, eller om det er gøre, som man siger, så har de ikke selv taget stilling ud fra, hvad de faktisk vil. Normale mennesker vil være utrygge ved det.

Dem, der kan lide at bestemme over andre, de elsker “Ja!”-sigeren, mens dem, der gerne vil skændes, de elsker “Nej!”-sigeren. Men når det har stået på et stykke tid, så er det ikke så rart mere, at have en pleaser, eller en der protesterer, og så begynder overgrebene at komme – de psykopatiske træk, og det bliver værre og værre.

Den modsatte vej af “Ja!”-siger og “Nej!”-siger

For at ændre denne nedadgående livsspiral – dans, så skal vi den modsatte vej, bryde dansen – lade være med at bestemme over “Ja!”-sigeren og lade være med at lade sig provokere af “Nej!”-sigeren.

Både “Ja!”-sigeren og “Nej!”-sigeren skal lære selv at tage en beslutning, som de helt selv har taget – altså “Ja!” eller “Nej!” eller “Ved ikke!”. Når de lærer det, så bliver de rigtigt rare at være i nærheden af, fordi man så ved, at de mener det, og ikke bare er pleasere eller på tværs. Men at de faktisk mener og står ved sig selv, når de siger “Ja!” eller “Nej!” eller “Ved ikke!”. Så ved man, hvor man har dem. Og så har man mulighed for at navigere i forhold til det.

Det er så dejligt, når det lykkes.

Du kan – Når jeg kan, så kan du også.

Få det godt – Find dig selv

Lær at finde fred og ro i dig selv. Hjælp dig selv til at få overblik og handlekraft. Bliv mere positiv og glad. Få det godt og find dig selv! Med metoder indenfor visualisering og samtaleterapi giver jeg dig redskaber til at takle de udfordringer, du måtte møde på din vej – hel dig selv – også på egen hånd.

Se mere om behandling og om mine behandlingsmetoder:

Samtaleterapi  og  Visualisering  ved brug af  Acceptprocessen

Behandling på Lisegården #behandling “Ja!”-siger og “Nej!”-siger - at være på tværs

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Du bliver positiv og glad

Du er god nok

Husk at du er et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

Hvis du ikke synes det, så sig endelig til, så skal jeg vejlede dig, så du har en mulighed for at lære det.

Du kan – Når jeg kan, så kan du også.

Behandling på Lisegården #behandling “Ja!”-siger og “Nej!”-siger - at være på tværs

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.

1 kommentar

Skriv et svar