Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. så er vi udsat for mange og meget underlige ting ind imellem. Det der så ofte sker med os, er, at vi begynder at lade os påvirke af den udøvendes besynderligheder. Vi vil retfærdiggøre os, forklare os, forsvare os, osv. Når det har stået på en tid, bliver vi påvirkede af det.

Vi bliver mere og mere og mere påvirkede. Så vi ender med at være frustrerede, irriterede, osv. vi kommer så lettere til at lade det gå ud over andre. Nogle gange er det ikke den udøvende, det går ud over, men helt uskyldige mennesker, der lige kommer til at skrive eller sige noget, som minder os om, hvordan den udøvende behandler os, og så får de uskyldige mennesker hele den vrede, irritation, frustration, osv. vi føler overfor den udøvende. Altså vi laver en projektion.

Når det så er flere, der er udsatte, der snakker / skriver sammen, så kan der meget hurtigt komme ophedede ord og skriverier ud af det.

Her er det så om at finde ud af, hvad det faktisk er, man selv har gang i. Stoppe op og se, hvad det er man selv siger og gør. Og lade være med at lade sig påvirke af den andens måde at være på, den andens mening, osv. Det er jo den andens problem, hvordan den anden er. Det er vores eget problem hver især, hvordan vi er, siger og skriver. Så man kan øve sig i at lade være med at lade sig påvirker.

Det kan lade sig gøre, for når jeg kan og andre kan, så kan du også. Du starter inden i dig selv og finder roen der, så kommer det, hvad du skal gøre.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar