Hvor mange har en forkert diagnose?

En forkert diagnose er meget let – alt for meget – at få, når det er psykisk tingene sker.

Når vi skal have hjælpe af det offentlige system, eller at vi skal underlægges det, fordi vi har gjort noget ulovligt, så sker der en vurdering af tingene. Og her forstår jeg godt, at der er så mange, der virkelig har problemer, også med systemet og mange andre ”små” problemer.

F.eks. En der som ung har stukket en kniv i sin stedfar. Hvor han siden har været indespærret på psykiatrisk afdeling med diagnosen skizofreni.

Men var der reelt tale om selvforsvar, fordi stedfaderen var voldelige mod den unge teenagedreng, som helt sikkert har haft sine teenageproblemer, som stedfaderen har haft svært ved at takle, fordi han var stedfar?

Alle dem der rent faktisk har en forkert diagnose

Jeg kan med den baggrund og viden, jeg har, ikke lade være med at tænke på alle dem, der rent faktisk har en forkert diagnose, alt for ofte – skizofreni, når det i virkeligheden er voldsramte / udsatte for en psykopat, de er. Altså at de har PTSD (Post traumatisk Stress Syndrom). Så skulle de jo have en helt anden behandling end indespærring. De skulle have hjælp til at lære at takle den vold, de er eller har været ude for. Det kan nemlig lade sig gøre at hjælpe dem med at få et godt og velfungerende liv.

Men det gøres ikke ved at give dem en så forkert diagnose som skizofreni, og så behandle dem med kraftig medicinering og indespærring i kortere eller længere perioder. Selv om så indespærringen er på en psykiatrisk afdeling. Det gør det kun værre, fordi den, der er voldelige mod dem, jo kan fortsætte sin vold, uden at de lærer at takle den, lærer at sige fra, på en måde så den udøvende forstår, at det er forkert at være voldelig.

Dem jeg får lov til at hjælpe / vejlede, der bruger jeg acceptprocessen. De er så dejligt at se, når de får det godt og ikkelængere behøver hjælp fra systemet. Det kan lade sig gøre.

 

Se mere her:

Diagnose

Diagnoser

Diagnose (sygeliggørelse) modsat sund og rask

Syg modsat rask

Hypokonder

Når det normale bliver gjort sygeligt

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Når den udsatte får en falsk diagnose som f.eks. skizofreni. Så går det virkelig galt for den udsatte. Og den udøvende bliver endnu mere udøvende, fordi det er jo i den udøvendes verden, den udsatte, der er den syge.
    Og ja! Den udsatte skal have hjælpe. Men ikke med en falsk diagnose, så der kan medicineres gevaldigt.
    Den udsatte skal lære, hvordan den udsatte takler den udøvende. Det kan hjælpe.
    Og det kan hjælpe både den udsatte og den udøvende, hvis det gøres, så der reelt sker noget for den udsatte.

Skriv et svar