Hævn

Jeg vil skrive lidt om hævn i forlængelse af mit indlæg i går ”Når andres fejl ødelægger os”

Når andres fejl ødelægger os

Fordi når andres fejl ødelægger os, så får vi sådan en lyst til at hævne os på den, der har ødelagt os. Vi begynder at hade, at have en masse negative tanker om den person.

Det at hade har jeg skrevet om tidligere.

Had – Når vi er udsat

Forskellen på had og hævn er, at vi ved hævn gør en aktiv indsats for at ødelægge den anden. Når vi gør det, så tror vi, at vi får det bedre. Og ja! Lige i øjeblikket, så er der nogen, der får det bedre. De kan give den anden skylden og hævne sig. Man føler sig om noget, når man får den anden ned med nakken – ødelagt. Men den følelse varer kun kort, så kommer hadet og ønsket om endnu mere hævn frem i en, for det løste jo ikke reelt det, der var sket, den fejl, der ødelagde os, den er der jo stadig og har stadig ødelagt os.

Så også her skal vi den modsatte vej, sådan som jeg plejer at sige.

Her bruger jeg også acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker, og den der laver acceptprocessen får det godt. Ja! Der skal sige fra, hvis det er muligt, nogle gange kan den udøvende jo ikke ændre på det, der er sket. Men hvis den udøvende kan, så er der en mulighed. Man kan også bede om at den udøvende sige undskyld. Men mange gange kan det være svært at tage imod undskyldningen, og nogle gange er den slet ikke reelt ment, men bare sagt for at få fred. Det hjælper ikke alligevel. Så er der accepten, lyset og ros. Primært til en selv, men også til den anden.

Og ligesom ved hadet, så er det reelt en selv hævnen ender med at gå ud over. Og så er det inden i en selv, man skal i gang med acceptprocessen. Så får man det godt. Det er så dejligt at se, når det sker.

Så når jeg kan vende en hævnfølelse til glæde, og andre kan, så kan du også. Alle laver fejl, jeg, andre og du – alla. Så vi kan tilgive os selv og andre, at vi og de er mennesker, og dermed at vi og de har fejl. Så forsvinder hævnfølelsen også. Det er bare så dejligt.

Du kan også se mere her:
Had, hævn og ondskab

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar