Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er glæde ofte en meget lille del af vores liv. Det hele er så tungt, så trist, så svært, og alting er altid forkert og ikke til at have med at gøre. Men samtidig, så er der små små lyspunkter. Alt for ofte lægger vi slet ikke mærke til dem.

Vi glemmer dem, vi lader være med at mærke dem, fordi de negative sider fylder så meget.

Men hvis vi giver os selv lov til at mærke glæden over at have afsluttet et eller andet. Have gjort en ting, som måske havde været svær at overkomme, svært at få gjort, og giver os lov til at mærke, hvor glad vi faktisk er for, at dette eller hint lille ting er gjort. Altså fokuserer på dem, så kan vi lige et kort øjeblik mærke glæden. Den der dybe følelse af glæde.

Men det kræver, at vi tør, og at vi holder fokus på de små ting, som vi faktisk får gjort.

Jeg ved godt, det er utroligt svært, og tit lykkes det ikke. Men når det lykkes, så er det bare så dejligt. Lige det lille øjeblik, hvor det sker. Glæde der bobler og giver en energi til at gøre noget, nyde livet og bare se, at tingene faktisk kan lade sig gøre. Når man så gør endnu en ting, så forstærkes glæden, og det bliver rart at leve lige det lille øjeblik – lige nu.

Så når jeg kan, og andre kan, så kan du også. Det handler om dig, og at du inden i dig ser, hvad du faktisk har af lyspunkter og glæde lige nu. 🙂

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Hvor er det svært at huske glæden og især at se, når den faktisk er der.
    Men vi kan vælge at holde mere fokus på glæden.
    Jeg ved godt,a t det er utroligt svært. Men det kan lade sig gøre.

    Det sværeste er at bryde vanen med at holde fokus på alt det negative og reagere negativt. Men du kan godt. For når jeg kan og andre kan, så kan du også.

    Ellers sig endelig til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Skriv et svar