Fysisk aktivitet godt, når psyken driller

Der er lavet undersøgelser, der viser, at det vil være godt med fysisk aktivitet til behandling i psykiatrien. Det er godt. Men det gælder ikke kun psykiatrien, det gælder generelt, at når man får fysisk aktivitet, så er det godt for psyken, når psyken driller. Der skal ikke ret meget til.

Jeg kender det fra mig selv. Jeg har et meget stillesiddende arbejde, og bare det, at komme ud og lufte hundene, løbe lidt med dem, hjælper på humøret, så det er lettere at fortsætte det stillesiddende arbejde. Det er ikke meget, der skal til. Men den lille indsats har en stor virkning.

I psykiatrien har det virkning både på behandlingsresultaterne, der bedres, og medicinforbruget, der mindskes. Det er noget, den enkelte selv kan gøre, så det er ”kun” et spørgsmål om at vide, at det vil gavne, og så at gøre det. Jeg ved godt, at det sidste kan være svært. Men hvis man ved, at der er et valg til at få det bedre, så plejer det at hjælpe.

Man kan godt. Det er om at overbevise sig selv, så kommer det.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. En sund sjæl lever i en sund krop. Så hvis vi vil være sunde, og vil have det godt psykisk, så der skal kigges på begge dele.
    Det ene støtter det andet.
    Men det er aller bedst at bruge begge dele. Så kommer det hurtigere og nemmere. Og der er mindre der skal gøre. Det gør det hele lettere. Det er jo svært nok i forvejen.

Skriv et svar