Fortidens lyserøde ballon

Den lyserøde ballon er en betegnelse, jeg bruger for det, vi alt for ofte laver med os selv, en fantasi om, at alting er eller skal være eller har været så godt, selv om det slet ikke er rigtigt.

Når vi er ude for negative ting i vores liv, som ændrer vores liv, så kan fortiden se meget bedre ud. Det kan være, at vi bliver ældre og ikke kan så meget mere, men det kan også være, at vi bliver udsat for en ulykke, tab, omsorgssvigt, Janteloven, mobning, psykisk vold, vold, en psykopat, osv. osv. som kommer ind senere i vores liv, så vil vi se fortiden før hændelsen, som værende dejlig, god og lykkelig.

Men også bare ved det helt almindelig at tiden går, kan vi også komme til at se fortiden som dejlig, god og lykkelig. Jeg plejer at symbolisere det ved en lyserød ballon, som vi skaber. Dette netop fordi at sådan var fortiden ikke, men at det er en fantasi – den lyserøde ballon, vi laver. Måske var den bedre, end vi har det nu, men fortiden havde også sine negative sider.

I gamle dage var det dejligt

Vi kender alle det, at vi siger: ”I gamle dage var det dejligt. Dengang kunne de …. Det kan vi ikke nu.” osv. Vi glemme bare, at i gamle dage, var der også krige, sorg, omsorgssvigt, tab, psykopater, osv. osv.

Det er udmærket og godt, at glemme de negative ting i fortiden, så vi går og har lykkelige minder og kan lever højt på dem. Men hvis vi går i gang med at sammenligne nutiden – nuet med fortidens lyserøde ballon, så går det galt for os. Lige nu har sine gode som dårlige sider, ligesom fortiden havde sine gode som negative sider, hvor på sin måde. Men de er fortid. Og fortiden er gået. Vi lever lige nu.

Så vi kan ændre holdning til fortiden og nyde nuet, så får vi det så godt. Det er så dejligt, når det lykkes. Jeg bruger acceptprocessen. Det virker utroligt godt.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inden i dig det foregår.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar