Det er så let eller i det mindste lettere at se for børnene, når forældrene har alkoholproblemer, og at der så er noget galt ved det. Og det er også lettere for omgivelserne at se det, selv om det selvfølgelig også kan være godt og grundigt skjult. Men de samme menneskelige mekanismer sker også hos forældre uden alkoholproblemer, narkoproblemer, osv. osv. Der er det virkelig svært for børnene at se og gennemskue, at det er problemer.

Og omgivelserne har også virkelig svært ved at se det. Det er meget lettere for ikke påvirkede forældre, at holde den fine facade udadtil, så det hele ser så pænt og godt ud.

Men mobning, Jantelov, overgreb, vold, psykopati, osv. osv. er ikke afhængig af om forælderen er påvirker af alkohol eller ej. Selvfølgelig er der også alle problemerne omkring påvirkningen, hvis der er alkohol, narko eller andre stoffer, som alle kan forværre overgrebene, volden, osv

Det er ikke kun forældre, der har afhængighedsproblemer, der laver mobning, Jaltelov, overgreb, vold, psykopatisk adfærd, osv. osv. det kan alle andre forældre også gøre.

Mine egne forældre havde inden alkohol eller andre afhængighedsproblemer, så ingen troede, at tingene var så slemme, som de faktisk var for mig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Hvor er det nogle gange svært at forstå, hvordan mennesker er.

    Især, når facaden er så fin og flot, og alt ser så godt ud. Hvordan skulle det så kunne passe, at tingene er s¨å skadelige bagved den fine facade?
    Men sådan er det nogle gange. Og så er det virkelig svært at få andre til at se, at det er så destruktivt, som det er, og dermed at få den hjælp, som der reelt er brug for.

    Men det kan lade sig gøre. Jeg har selv gjort det, og jeg har hjulpet mange andre. Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.
    Sig endelig til, hvis jeg skal hjælpe dig.

Skriv et svar