Når vi er eller har været udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. så kommer der oftest følgevirkninger. Men disse følgevirkninger forstærkes alt for ofte  af dem, der burde hjælpe en af med følgevirkningerne.

Det kunne være egen læge, der ikke tror en, kommunen, der trækker sagerne i langdrag og alt for ofte heller ikke tror en, politiet, der ikke har mulighed for at hjælpe, familie og venner der synes, at det ikke kan passe, den udøvende er jo så flink, osv. osv.

En anden ting, der også kan være med til at forstærke følgevirkningerne, og også gør, at de fortsætter meget meget længere end nødvendigt, er, at vi får medicin for følgevirkningerne. Her spiller den psykiske faktor en større rolle, end vi regner med.

Medicin kan være godt, og nogle gange er det nødvendigt. Men hvis man lægger troen på, at det er medicinen, der skal sørger for, at man bliver rask, og at det er medicinen, der skal sørge for at man lærer at ændre de negative vaner, at medicinen f.eks. lærer en at sige fra, at man er god nok, osv. så bliver det ved endnu længere end nødvendigt. Troen på – altså den psykiske faktor gør, at medicinen kommer til at fastholde en i troen på, at man er syg, at man har følgevirkninger, at man ikke er god nok, osv. osv.

Lige meget om man tager medicin eller ej, så skal man i gang med at lære, hvordan man takler negative ting og sider i livet, hvordan man lærer at takle den udøvende, ens egne negative sider, osv. osv. Livet indeholder negative ting og sider. Vi tror alt for ofte, at livet ikke må indeholde negative ting og sider, og dermed lærer vi ikke at takle at livet indeholder negative ting og sider. Vi ender dermed med at blive skuffede og tro, det er os, det er galt med. Hvor jeg dog kender det, ikke bare fra mig selv, men også fra klinikken.

Her bruger jeg også acceptprocessen. Den virker utroligt godt til at lære at takle de negative sider i livet, lære at takle, at vi ikke tør være i det gode, osv. osv. Det er så dejligt at se, når et menneske lærer det og får det bedre og bedre og bedre.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Du kan godt lære at takle det negative og lærer at erstatte medicinen med redskaber, så du kan lære at tro, at du er god nok. Så forsvinder de fleste følgevirkninger, hvis ikke dem alle.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar