skabe glæden i sig selv

Facaden et, men bag noget helt andet

F.eks. En stor berømthed har en fin facade, hvor der tjenes massere af penge. Men bag facaden er der vold – partnervold, euforiserende stoffer og prostitution.

Det er kendetegnet for partnervold, at det ofte sker skjult, så omgivelserne ikke finder ud af det.

På denne måde kan en voldelig fastholde sig selv i sit billede af, at det er den, der er udsat for volden, der er den skyldig. Facaden er en sød, rar og elskelig person, så det er svært at tro den, der er udsat for volden, at det kan passe, når de siger sandheden. Det styrker den voldelige i at fortsætte volden, for det kan jo ikke passe, at den voldelige er voldelig.

Her ligger der er stor del fornægtelse og fortrængninger hos den voldelige, samt projektioner, som forværrer det hele. Problemet bliver jo ikke løst af at give en anden skylden. Det bliver det kun værre af.

Skulle man selv stå i denne situation, så er der muligheder for at få vent situationen. Det er om at lære at takle den voldelige på en anden måde, samt blive stærkere, lære at tro på sig selv. Det kan lade sig gøre, med eller uden, at man er sammen med den voldelige.

Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar